Εκτοξεύονται οι πιθανότητες no-deal Brexit

Εκτοξεύονται οι πιθανότητες no-deal Brexit

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:43 Δημιουργία 23/05/19, 12:34

Ενώ έγκυρα δημοσιεύματα προαναγγέλλουν το «τέλος εποχής» της πρωθυπουργίας της Τερέζα Μέι η οποία αφού «συγκρούστηκε» πολλές φορές με το αδιέξοδο φαίνεται να ανακοινώνει αύριο την παραίτησή της οδηγώντας το Ηνωμένο Βασίλειο σε μια νέα περίοδο αβεβαιότητας, τα «στοιχήματα» που προβλέπουν ένα no deal Brexit μειώνουν τις «αποδόσεις» του καθώς οι πιθανότητες του σεναρίου ανεβαίνουν.

Σε σημερινό σημείωμά της στους επενδυτές η γαλλική επενδυτική τράπεζα BNP Paribas ανεβάζει τις πιθανότητες του λεγόμενου no deal Βrexit στο 40%, έναντι προηγούμενης εκτίμησης ότι συγκεντρώνει μόνο 20% πιθανότητες.

Να θυμίσουμε ότι χθες και η αμερικανική JPMorgan Chase ανέβασε τις πιθανότητες της εξόδου χωρίς συμφωνία στο 25% από 15%. Παράλληλα αύξησε στο 60% από 50% την πιθανότητα παράτασης του Άρθρου 50 και περιόρισε δραστικά στο 15% από 35% τις πιθανότητες μίας εξόδου στη βάση της Συμφωνίας, που έκλεσει η Μέι με τους 27.

Σύμφωνα με το BBC, μετά την παραίτηση της Άντρεα Λίντσομ θα ακολουθήσουν και άλλες μέσα στις επόμενες ημέρες για την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι. Οι Times από την πλευρά τους έχουν πληροφορίες για παραίτηση της Τερέζα Μέι αύριο, Σάββατο.

Αν σου άρεσε κάνε