jazz-model

Η πορνεία πίσω από την βιομηχανία του modelling

TAGS

 

Τον πραγματικό κόσμο του modelling ο οποίος πίσω από τις πασαρέλες και τα φώτα κρύβει έναν άλλον κόσμο, εκείνον της πορνείας, αποκαλύπτει 20χρονο μοντέλο από την Αυστρία.

Austrian-born Jazz said she was first propositioned last summer after meeting an agent at an exclusive London club who offered her an 'image modelling job' abord a Greek yacht

Ειδικότερα, η 20χρονη Jazz Egger αποφάσισε να μιλήσει στον κόσμο για το γεγονός ότι η πορνεία είναι η πραγματικότητα πίσω από την βιομηχανία της μόδας, όταν της πρόσφεραν μετρητά προκειμένου να κοιμηθεί με πλούσιους άνδρες.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Jazz, «μεγάλα πρακτορεία μοντέλων» και «καταξιωμένα μοντέλα»ν εμπλέκονται σε βρώμικες υπόγειες συναλλαγές όπου νέες κοπέλες πληρώνονται έως και 2 εκατ. δολάρια για να περάσουν την βραδιά τους με πελάτες.

Jazz said: 'This is a dark industry with lots of shady secrets that most people will never know of. And it happens all the time'

Αποκαλύπτει επίσης ότι δύο νεαρά super models τα οποία έχουν γίνει γνωστά ονόματα «πέρασαν χρόνο» με άνδρες επί πληρωμή, προκειμένου να επιτύχουν στην καριέρα τους.

Η Jazz αναφέρει χαρακτηριστικά ότι πρώτη φορά της έγινε πρόταση πέρυσι το καλοκαίρι όταν συνάντησε έναν ατζέντη σε πριβέ club στο Λονδίνο ο οποίος της πρότεινε την «ιδανική καριέρα μοντέλου» εάν έκανε κρουαζιέρα σε ελληνικά νησιά με γιοτ μαζί με 3 εκατομμυριούχους. Επίσης, ισχυρίζεται ότι της έχουν πει πως ένα από τα διασημότερα και καλύτερα πρακτορεία μοντέλων παγκοσμίως ήταν «συνέταιρος» εταιρίας η οποία την πλησίασε για σεξ επί πληρωμή.

Austrian-born model Jazz Egger was shocked after an agent offered her cash to partake in 'natural intimacy' with a rich client - and claimed 'that is how the fashion industry works'

Εκείνη αρνήθηκε, όμως σύντομα άλλος άνδρας την προσέγγισε και την προσκάλεσε σε ιδιωτικό δείπνο με «διάσημο ηθοποιό» σε δημοφιλές στέκι διασήμων και την συμβούλεψε να είναι άνετη με την «φυσική οικειότητα» που θα ακολουθούσε.

Όταν εκείνη του απάντησε πως είναι μοντέλο και όχι συνοδός, ο άνδρας -ο οποίος είναι γνωστός μόνο ως George- της απάντησε ότι «είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα στη βιομηχανία της μόδας, όλες το κάνουν».

Jazz was contacted by a second man who invited her to dinner with a 'famous actor' at the Chiltern Firehouse - and warned that she would need to be comfortable with 'natural intimacy'

He told her: 'They realise the value of money'

Μάλιστα, της παραδέχτηκε ότι δύο πολύ διάσημα μοντέλα έχουν εισπράξει τεράστια ποσά σε μετρητά για να «περάσουν χρόνο» με τους πελάτες του.

«Τα μοντέλα αντιλαμβάνονται την αξία του χρήματος και πόση διαφορά μπορούν να κάνουν. Και όλα τους απολαμβάνουν να κάνουν σεξ, ειδικά με εμφανίσιμους άνδρες. Πού είναι η ντροπή; Η κοινωνία δημιουργεί τα διπλά μέτρα και σταθμά για να κάνει τις γυναίκες να νιώθουν ενοχή», ισχυρίζεται η Jazz ότι της είπε χαρακτηριστικά. «Έτσι λειτουργεί η βιομηχανία της μόδας και τα περισσότερα κοντέλα περνάνε από εκεί για να φτάσουν εκεί που έχουν φτάσει», πρόσθεσε.

In a bid to convince Jazz to take up his offer, he claimed: 'Most models got to where they were through something like this' and told her it would boost her career in the fashion industry

«Όλα αυτά τα πρακτορεία μοντέλων διοικούνται από διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων που επιθυμούν να συναντήσουν κορίτσια», καταλήγει!

Η Jazz δήλωσε στην MailOnLine όπου και αποκάλυψε αποκλειστικά το σκάνδαλο ότι «Ποτέ δεν θα πουλούσα το σώμα μου με αυτόν τον τρόπο. Δεν ταιριάζει με τις ηθικές μου αξίες. Σέβομαι όσους δέχονται τέτοιες προσφορές. Αυτό που με κάνει να αμφισβητώ την προσφορά του είναι ότι μου ζήτησε να μείνει μυστικό. Αυτό δεν μπορεί να είναι οκ. Ο George με βομβάρδισε με μηνύματα προκειμένου να με πείσει να δεχτώ την προσφορά του. Φαίνεται πως ήταν πολύ έμπειρος σε τέτοιου είδους συζητήσεις. Μου έστελνε screenshots από μοντέλα με τα οποία είχε συνεργαστεί».

«Ξέρω μοντέλα τα οποία εργάστηκαν ως συνοδοί αλλά έκαναν ανεπιθύμητη σεξουαλική πρόοδο. Όταν δημοσιοποίησα το άρθρο πολλές μοντέλα μου έστειλαν μηνύματα όπου μου έλεγαν τις εμπειρίες τους. Ήταν πολύ λυπηρό να βλέπω πως κάτι τέτοιο θεωρείται κοινό και συνηθισμένο», προσθέτει η Jazz.

«Είναι τόσο λάθος αυτή τη βιομηχανία και θα κάνω ό,τι μπορώ για να το αλλάξω. Μπορεί να πάρει αιώνες, αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις», καταλήγει.

Η Jazz ασχολείται με το μόντελινγκ από τα 13 της κι έχει λάβει μέρος στο Next Top Model της Γερμανίας, ενώ έχει φτάσει και στον τελικό του Elite Model Look.

Στο παρελθόν έχει μιλήσει επίσης ανοιχτά για το θέμα του «μέγεθος μηδέν» καθώς και για τη «στέρηση του ύπνου» και την πίεση που ασκείται στα νεαρά μοντέλα προκειμένου να συγκεντρώσουν εκατομμύρια followers στο Instagram.

Πηγή: DailyMail
Επιμέλεια: Χριστίνα Διαμαντοπούλου
(christina.diamantopoulou@gmail.com)

 

Αν σου άρεσε κάνε