Οι αντιστασιακοί του κορονοϊού!

Οι αντιστασιακοί του κορονοϊού!

BLOGS UPD 09:01 Δημιουργία 20/04/21, 08:30
Αρθρογράφος: Γιάννης Τασσιόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

«Πρωτοεμφανίστηκαν ως αρνητές της πανδημίας. Φώναζαν πως δεν υπάρχει... Επευφημούνται από ορισμένους πολιτικούς, που προσπαθούν να στήσουν κοινωνικό κίνημα μέσα από τους αντιστασιακούς του κορονοϊού», γράφει ο διευθυντής του «Χ», Γ. Τασσιόπουλος

Σε αυτόν εδώ τον τόπο, έχουμε παράδοση στην αντίσταση. Τόσες εξεγέρσεις είχαμε, τόσες κατοχές περάσαμε, πώς να μην έχουμε μια υπερπαραγωγή αντιστασιακών; Μια υπερπαραγωγή αντιστασιακών που συνεχίστηκε, χωρίς το κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον να την δικαιολογεί.

Σε χρονικές περιόδους που το παιχνίδι προβλέπεται και παίζεται με δημοκρατικούς κανόνες, το «εργοστάσιο» συνέχισε την υπερπαραγωγή αντιστασιακών. Υπερπαράγει, γιατί είναι στο ελληνικό μας DNA η αντίσταση, αλλά και γιατί κάποιοι σε έναν κόσμο που τρέχει καθημερινά με ταχύτητα φωτός, ζαλίζονται, δεν μπορούν και επιμένουν να ταξιδεύουν με το «τρένο» της αντίστασης.

Σε άλλες εποχές, χιλιάδες χρόνια πριν, μια άλλη κοινωνία γέμισε με ψευτοπροφήτες, περιμένοντας τον Έναν.

Εμείς είχαμε ανάγκη από πολλούς αντιστασιακούς, γι' αυτό βγάλαμε περισσότερους. Μήπως και τους χρειαστούμε βρε αδελφέ! Και να που ήρθε ο κορονοϊός και τους χρειαστήκαμε. Τους αντιστασιακούς του κορονοϊού. Πρωτοεμφανίστηκαν ως αρνητές της πανδημίας. Φώναζαν πως δεν υπάρχει! Όταν γέμισαν τα νοσοκομεία, πέρασαν στις μεγάλες αντιστασιακές πράξεις. Ξεσηκώθηκαν κατά της μάσκας και μετά πέρασαν στη διοργάνωση πάρτι στις πλατείες.

Δεν ξέρω, αν οι πρωταγωνιστές της αντίστασης παρασημοφορούνται για τις ηρωικές τους πράξεις. Σίγουρα, όμως, επευφημούνται από ορισμένους πολιτικούς και πολιτικές δυνάμεις, που προσπαθούν να στήσουν κοινωνικό κίνημα μέσα από τους αντιστασιακούς του κορονοϊού. Μη βρίσκοντας άλλον τρόπο να παίξουν στο πολιτικό παιχνίδι, που τους έχει στείλει στην εξέδρα, παίζουν όποιο «χαρτί» βρουν, αδιαφορώντας για το ρίσκο, που παίρνουν για την κοινωνία. Το έχουμε ζήσει πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν μάλιστα!

Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, δεν υπάρχουν πολλές εκδοχές για όσα μπορούν να συμβούν από εδώ και εμπρός. Το πιθανότερο; Οι αντιστασιακοί του κορονοϊού στο ψυχιατρείο και πολλοί άλλοι στο νοσοκομείο. Θα μου πείτε, οι παράπλευρες απώλειες δικαιολογούνται στην αντίσταση. Έτσι είναι. Μην τα θέλουμε όλα δικά μας!

Αν σου άρεσε κάνε