Τσουνάμι να κάνουν το ρεύμα φιλελληνισμού

Τσουνάμι να κάνουν το ρεύμα φιλελληνισμού

BLOGS UPD 09:47 Δημιουργία 07/09/20, 09:37
Αρθρογράφος: Γιάννης Τασσιόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Η ανάγνωση του ευρωπαϊκού Τύπου, το κλίμα μέσα στις χώρες της Γηραιάς Ηπείρου, δείχνουν ότι δημιουργείται σιγά - σιγά ένα φιλελληνικό ρεύμα με σαφή αντιτουρκικό προσανατολισμό.

Ο τσαμπουκάς του Ερντογάν στην περιοχή αλλά και οι χειρισμοί του στο προσφυγικό δείχνουν να ξυπνούν από το λήθαργο τους Ευρωπαίους πολίτες. Δημιουργείται μέσα από τα δεδομένα των τελευταίων ετών ένα ισχυρό ρεύμα πολιτών και πολιτικών στον ευρωπαϊκό χώρο υπέρ των ελληνικών και κατά των τουρκικών θέσεων. Ένα ρεύμα, που στα χέρια μας είναι να το κάνουμε τσουνάμι φιλελληνισμού. Τσουνάμι κατά της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας.

Αν κινηθούμε ως χώρα με σχέδιο προς αυτήν την κατεύθυνση, αν επενδύσουμε στην ενίσχυση του ρεύματος του φιλελληνισμού στην Ευρώπη, τότε δεν θα τολμήσει κυβέρνηση της Γηραιάς Ηπείρου να μην σταθεί στο πλευρό μας.

Ο σπόρος στο χωράφι που λέγεται ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές περιβάλλον, έχει ριχτεί. Στα χέρια μας είναι να τον καλλιεργήσουμε, να τον κάνουμε μεγάλο δέντρο, να πάρουμε τους καρπούς που χρειαζόμαστε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η δράση φιλελλήνων μας βοήθησε κάποτε να ελευθερωθούμε, να γίνουμε κράτος.

Τώρα, οι φιλέλληνες μπορούν να γίνουν η ασπίδα προστασίας μας για πολλά χρόνια. Μπορούμε να το πετύχουμε, αρκεί να θυμίσουμε σε όλους τις θυσίες , που έχουν κάνει οι Έλληνες για να μην περάσουν στην Ευρώπη όσοι είχαν στόχο να την κατακτήσουν.

Υ. Γ.

Για να καταλάβουν όλοι το κλίμα που δημιουργείται στην Ευρώπη, αρκεί να σας μεταφέρω τα όσα έγιναν στο βελγικό Κοινοβούλιο. Τα όσα είπε Βέλγος βουλευτής, σηκώνοντας μέσα στο Κοινοβούλιο της χώρας του την ελληνική σημαία.

Ο βουλευτής Dries van Langenhove, ο οποίος είναι το νεότερο μέλος του Κοινοβουλίου, με την τοποθέτηση τουείχε ως στόχο τους σημερινούς και πρώην πρωθυπουργούς του Βελγίου.

«Κύριε πρωθυπουργέ, αν έδινα τα κλειδιά του σπιτιού μου σε έναν διαρρήκτη για να τον πληρώσω να μην διαρρήξει το σπίτι μου, θα λέγατε ότι είμαι τρελός», είπε ο van Langenhove. «Λοιπόν, αυτό ακριβώς έκαναν όλα τα κόμματα του Βελγίου, το 2016 όταν υπέγραψαν τη συμφωνία εκβιασμού με τον Ερντογάν. Του δώσαμε τα κλειδιά στα ευρωπαϊκά σύνορά μας και στη συνέχεια του καταβάλλουμε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, για να μην κάνει… κατάχρηση αυτών των κλειδιών », είπε προσθέτοντας:

«Αλλά ο Ερντογάν, φυσικά, είναι πολύ πιο έξυπνος από ό,τι εσείς. Οι Τούρκοι έχουν έναν ηγέτη ο οποίος – σε αντίθεση με εσάς – ξέρει τι είναι «Realpolitik». Ο Ερντογάν γνώριζε από την αρχή ότι θα μπορούσε πολύ εύκολα να εκβιάσει την Ευρώπη με αυτή τη συμφωνία».

«Ξέρεις αυτή τη σημαία, κύριε Πρωθυπουργέ; Ξέρετε αυτούς τους ανθρώπους;», ρώτησε ο van Langenhove. «Είναι οι Έλληνες, και φρουρούν τα σύνορά μας. Παρακολουθούν επίσης το μέλλον μας. Επομένως, η ερώτησή μου είναι απλή, κυρία Wilmès: συνειδητοποιείτε τώρα ποιος είναι ο πραγματικός μας σύμμαχος;».

Το όνομα του Βέλγου βουλευτή για να μην το ξεχάσουμε είναι Dries Van Langenhove.

Αν σου άρεσε κάνε