Κράξτε τους «βλαχο-επαναστάτες»!

Κράξτε τους «βλαχο-επαναστάτες»!

BLOGS UPD 09:42 Δημιουργία 19/08/20, 09:34
Αρθρογράφος: Γιάννης Τασσιόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Υπάρχει μια κατηγορία πολιτών, που πραγματικά δεν μπορεί εύκολα λογικός άνθρωπος να τους αντιμετωπίσει.

Αναφέρομαι στους «βλαχο-επαναστάτες», στους «ηλιθιο-εξυπνάκηδες» που μόνιμα και για λόγους που έχουν να κάνουν με το διάτρητο «εγώ» τους ή με τα απωθημένα και τα κόμπλεξ τους, φτιάχνουν τους δικούς τους κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς.

Τα άτομα αυτά ακολουθούν το δρόμο που προσωπικά τους βολεύει, επειδή έτσι τους αρέσει ή διότι έτσι πιστεύουν πως πολεμούν το σύστημα.

Τηρούν αυτή τη στάση, μένουν ακλόνητοι στη θέση τους, αδιαφορώντας για το κακό, τη ζημιά που προκαλούν στους άλλους, ακόμα και στους πιο δικούς τους ανθρώπους.

Τους τύπους αυτούς τους βλέπουμε καθημερινά δίπλα μας. Τους βλέπουμε σε πολλές πράξεις «αντίστασης». Όπως για παράδειγμα, περνώντας τα φανάρια στους δρόμους με κόκκινο, έχοντας μάλιστα πολλές φορές μέσα στα αυτοκίνητά τους την οικογένειά τους.

Σήμερα, βλέπουμε τους ίδιους αυτούς ανθρώπους να αγνοούν τους κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας, να αρνούνται να φορέσουν μάσκα, για να προφυλάξουν τον εαυτό τους, αλλά και τους γύρω τους από την πανδημία. Μάλιστα, φθάνουν στο σημείο να ειρωνεύονται όσους πειθαρχούν. Κάνουν δε αναλύσεις για όσα ζούμε, μεταφέροντας θεωρίες συνωμοσίας για να δικαιολογήσουν την θέση τους. Τα βάζουν είτε με τα media που μεγαλοποιούν, όπως υποστηρίζουν, τα γεγονότα είτε με τους Αρειανούς που μας μόλυναν. Πολλοί εξ αυτών παλαιότερα έλεγαν ότι μας ψεκάζουν. Και τότε και τώρα πυροβολούν τη λογική μας, αλλά σύμφωνα με τους ίδιους αντιμάχονται το σύστημα.

Η πρακτική των «βλαχο-επαναστατών» εκφράζεται και εφαρμόζεται με ευκολία, γιατί οι νοήμονες και συνειδητοποιημένοι πολίτες δύσκολα αντιδρούν. Γυρίζουν το κεφάλι τους αλλού, όταν τους συναντούν στο δρόμο, λέγοντας συνήθως πως «δεν βγάζεις άκρη με κομπλεξικούς και εμμονικούς». Εκείνοι, όμως, την αντιμετώπιση αυτή την εκλαμβάνουν, ως ήττα της άλλης πλευράς, ως νίκη των απόψεων τους. Γι’ αυτό γίνονται πιο θρασείς, πιο επικίνδυνοι με την συμπεριφορά τους για το σύνολο, την κοινωνία.

Εδώ, όπου έχουμε φτάσει, δεν πρέπει να δείχνουμε ανοχή στους «βλαχο-επαναστάτες». Οφείλουμε, έχουμε χρέος να μη στρέφουμε αλλού το πρόσωπό μας, όταν τους συναντούμε. Ο μόνος τρόπος που έχουμε για να τους σταματήσουμε αποτελεσματικά, είναι η δημόσια κριτική εναντίον τους. Δηλαδή, το «κράξιμο». Να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι η συμπεριφορά τους δεν είναι αποδεκτή πλέον, γιατί μας βάζει όλους σε κίνδυνο, είναι απειλή για την κοινωνία.

Αν σου άρεσε κάνε