Κορονοϊός: Το μεγάλο στοίχημα της Κυβέρνησης (ξανά)

Κορονοϊός: Το μεγάλο στοίχημα της Κυβέρνησης (ξανά)

BLOGS Δημιουργία 15/07/20, 17:02

Του Τάκη Σαράντη

Σύμφωνα με την γνώμη των πολλών, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετώπισε σωστά την πρώτη επικίνδυνη φάση της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι πολίτες, ορθά στήριξαν την προσπάθεια που έγινε και τα μέτρα που είχαν ληφθεί, έτσι ώστε η Ελλάδα να είναι στο υγιές μονοπάτι.

Το πρόβλημα όμως με τον κορονοϊό δεν τελείωσε. Δεν το αφήσαμε τελειωτικά πίσω μας, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να το βρούμε πάλι μπροστά μας.

Οι ενδείξεις στη νέα περίοδο που βρισκόμαστε είναι ανησυχητικές, με τον τουρισμό να «ανοίγει» την πόρτα της οικονομίας, αλλά ταυτόχρονα και την πόρτα του κορονοϊού.

Αν κάτι διακρίνουμε, είναι μια χαλαρή στάση από τις αρχές, στάση που μας γεννά ερωτηματικά και ανησυχία, καθώς τα αεροπλάνα άρχισαν να προσγειώνονται και πλέον αναρωτιόμαστε τι μας φέρνουν.

Μας φέρνουν χρήματα για να στηριχθεί ο βασικός πυλώνας της οικονομίας μας, που είναι ο τουρισμός ή μας φέρνουν ξανά την πανδημία στο σπίτι μας;

Αν μας φέρνουν και τα δύο, τι θα πρέπει να προτιμήσουμε;

Νομίζω ότι σε αυτό το ερώτημα η απάντηση είναι μονόδρομος και η λέξη που πάντα πρέπει να ακολουθούμε έχει 5 γράμματα. ΥΓΕΙΑ.

Συσκέψεις επί συσκέψεων έχουν αρχίσει να γίνονται στο υψηλότερο επίπεδο και καλά είναι να προλάβουμε, γιατί αν η διασπορά εξαπλωθεί, τότε σίγουρα θα βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Η Κυβέρνηση έρχεται πάλι αντιμέτωπη με ένα μεγάλο στοίχημα που θα πρέπει να το κερδίσει, έτσι ώστε να μην γκρεμίσει ότι πέτυχε. Έτσι ώστε να μην μπούμε ξανά σε περιπέτειες, που αυτή τη φορά δύσκολα θα ξεπεραστούν.

Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν.

Αν σου άρεσε κάνε