Ζητείται σοβαρότητα των πολιτικών δυνάμεων

Ζητείται σοβαρότητα των πολιτικών δυνάμεων

BLOGS UPD 12:07 Δημιουργία 06/07/20, 12:06

TAGS

Του Τάκη Σαράντη

Όλα δείχνουν ότι μπήκαμε για τα καλά πλέον στην εποχή της κασέτας και των υποκλοπών.

Εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας (κυρίως τα Σαββατοκύριακα), συναγωνίζονται μεταξύ τους για το ποια θα έχει αποκλειστικές υποκλοπές και «αποκαλύψεις» και ακολουθούν κάνοντας τέλεια αναπαραγωγή, τα social media και τα δελτία ειδήσεων των καναλιών και των ραδιοφώνων.

Δείτε ειδησεογραφικά την μετά κορωνοϊό εποχή και θα συνειδητοποιήσετε ότι η κουβέντα αφορά σε βιτριόλια, φόνους, απαγωγές, ψευτογιατρούς και ακολούθησαν οι «επισυνδέσεις» και το παρακράτος.

Εδώ και τέσσερεις εβδομάδες διαβάζουμε και ακούμε συνεχώς για «παρακράτος», «υποκλοπές» και «κυκλώματα», ενώ οι τίτλοι είναι «πολιτικός σεισμός», «πολιτική θύελλα», ή «το πολιτικό σκηνικό έχει πάρει φωτιά»!

Καλός γνώστης της πιάτσας μου είπε σε συζήτηση. «Τη δουλειά μας θα την κάνουμε όταν ο κόσμος συνηθίσει να τρώει το σανό που του σερβίρουμε». Μέσα σε αυτή την πρόταση είναι συμπυκνωμένες οι σκέψεις και οι προθέσεις πολιτικών και επιχειρηματιών.

Τα γραφεία των κομμάτων έχουν μετατραπεί σε γραφεία ντεντέκτιβ, με πολιτικά στελέχη να έχουν μετατραπεί σε αστυνομικούς συντάκτες και πρωτοκλασάτοι πολιτικοί να παίζουν το παιχνίδι «κλέφτες και αστυνόμοι».

Η δημόσια ζωή κολυμπά συνέχεια μέσα σε λάσπη, όπου, για την παραγωγή της λάσπης φροντίζουν αυτοί που θέλουν να βάλουν την πολιτική και τα πραγματικά προβλήματα στην άκρη.

Δεν είμαι της άποψης ότι πρέπει να σταματήσουν οι «αποκαλύψεις». Είμαι φανατικά υπέρ των «αποκαλύψεων», ενώ παράλληλα είμαι υπέρ της άποψης ότι το μαχαίρι πρέπει να φτάσει στο κόκαλο, είτε ακουμπήσει στρατηγούς, διοικητές, δικηγόρους και δικαστές, είτε πρέπει να ακουμπήσει πολιτικούς, υπουργούς, ακόμα και προέδρους κομμάτων.

Για να φτάσει όμως το μαχαίρι εκεί που πρέπει, τότε η δικαιοσύνη πρέπει γρήγορα ανεξάρτητα και καθαρά να κάνει τη δουλειά της.

Αν το καλοσκεφτείτε, στο δημόσιο διάλογο έχουμε ένα μεγάλο έλλειμμα. Έχουμε έλλειμμα από κουβέντα που να αφορά στην πολιτική. Αυτή καθ΄ αυτή την πολιτική και όχι την πολιτική που προκύπτει μέσα από βούρκο. Το στέρημα είναι τεράστιο και αν κάποιοι φταίνε για αυτό, είναι οι πολιτικοί, καθώς και αυτοί που καθοδηγούν την κοινή γνώμη μέσα από τα ΜΜΕ.

Τα μεγάλα θέματα που απασχολούν και καθημερινά χτυπούν την πόρτα των πολιτών, όπως η υγεία, η οικονομία, η ανεργία, τα μεγάλα εθνικά μας θέματα με την Τουρκία και οι μετανάστες – πρόσφυγες, δυστυχώς δεν βρίσκονται εκεί που πρέπει να είναι. Δεν είναι τα πρώτα προς επίλυση θέματα στην ατζέντα των κομμάτων.

Το «παρακράτος» και οι «κασέτες» κουκουλώνουν τα πραγματικά προβλήματα των Ελλήνων. Ο Έλληνας θέλει να γνωρίζει την αλήθεια, σε όλα τα επίπεδα, χωρίς όμως να γίνεται το πιόνι που θα θυσιαστεί για να κερδίζουν την παρτίδα οι ισχυροί.

Ναι, να μάθει και να γνωρίζει ο πολίτης το «παρακράτος» και τους εμπλεκόμενους, πρώτα όμως να έχει δουλειά, να μπορεί να ταΐσει και να σπουδάσει τα παιδιά του και να πληρώνει τους λογαριασμούς του.

Καταληκτικά. Οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου πρέπει να δείξουν την πρέπουσα σοβαρότητα, έτσι ώστε να αφουγκραστούν, να κουβεντιάσουν μεταξύ τους και να βρουν λύσεις για τα πραγματικά προβλήματα των Ελλήνων και της Ελλάδας, με το «παρακράτος» να βρεθεί εκεί που πρέπει. Στη φυλακή.

Αν σου άρεσε κάνε