Παραπομπή στη Δικαιοσύνη για τους νεοναζί στο ΟΑΚΑ

Παραπομπή στη Δικαιοσύνη για τους νεοναζί στο ΟΑΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 17:38 Δημιουργία 20/11/18, 15:31

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας μετά την ανάρτηση από οπαδούς του συμβόλου των ναζιστικών SS στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, κατά την διάρκεια του αγώνα εθνικών ομάδων Ελλάδα - Εσθονία, έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελος Ιωαννίδη.

Η έρευνα θα διενεργηθεί από το τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Εισαγγελίας και θα αφορά τόσο την ανάρτηση του «μαύρου ήλιου» που συνοδευόταν από ναζιστικό χαιρετισμό, όσο και το κάψιμο τουρκικής σημαίας που είχε προηγηθεί. Εντολή του κ. Ιωαννίδη προς τους εισαγγελείς που θα διενεργήσουν την έρευνα είναι να εντοπίσουν αν προκύπτει διάπραξη αδικημάτων που σχετίζονται με παραβάσεις του αντιρατσιστικού νόμου και να εντοπίσουν τους υπαίτιους,

Για το θέμα των συμβάντων στο ΟΑΚΑ, υπέβαλλε αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου καθώς και στον Αθλητικό Εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. Ο κ. Βασιλειάδης ζήτησε την παρέμβαση της εισαγγελικής Αρχής, συμπεριλαμβάνοντας στον φάκελο που απέστειλε τα ρεπορτάζ με το σύνολο του οπτικοακουστικού υλικού που καταγράφει τις εκδηλώσεις των συγκεκριμένων οπαδών μέσα στο γήπεδο.

Αν σου άρεσε κάνε