Ο Αμπράμοβιτς πουλάει την Τσέλσι για 1,3 δισ. ευρώ

Ο Αμπράμοβιτς πουλάει την Τσέλσι για 1,3 δισ. ευρώ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 18:34 Δημιουργία 01/06/18, 18:29

Για την πρόθεση του Ρομάν Αμπράμοβιτς να προβεί στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της Τσέλσι έναντι 1,3 δισ. ευρώ (1,17 δισ. στερλίνες) κάνει λόγο ρωσική ηλεκτρονική εφημερίδα gazeta.ru, επικαλούμενη σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής The Times.

Όπως μεταφέρει το ΑΜΠΕ, ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος, ο οποίος ως ιδιοκτήτης της Τσέλσι είχε επενδύσει τεράστια ποσά για την ανακαίνιση του σταδίου Stamford Bridge, απέσυρε την αίτηση που είχε υποβάλλει για να πάρει τη βρετανική βίζα. Την είδηση μετέδωσε η βρετανική εφημερίδα The Sun, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στο περιβάλλον του Ρώσου. Η βρετανική εφημερίδα γράφει ότι η αιτία αυτής της απρόσμενης εξέλιξης υπήρξε το γεγονός ότι ο Αμπράμοβιτς κατάφερε να αποκτήσει την ισραηλινή υπηκοότητα.

Ο Ισραηλινός πρέσβευτής στην Ρωσία Γκάρι Κόρεν δήλωσε, ότι ο Αμπράμοβιτς έλαβε την ισραηλινή υπηκοότητα και πλέον κατοικεί στο Ισραήλ: «Εξ όσων γνωρίζω ολοκλήρωσε την διαδικασία. Μετακόμισε, ζει στο Ισραήλ και έλαβε ισραηλινό διαβατήριο» είπε στο ραδιόφωνο Evho Moskvi (Ηχώ της Μόσχας).

Ο ίδιος ο Κόρεν είπε ότι ελπίζει, πως ο Ρώσος θα επενδύσει στο Ισράηλ. «Πρόκειται για έναν επιτυχημένο επιχειρηματία και ελπίζουμε ότι ένα μέρος της περιουσίας του θα επενδυθεί στην οικονομία μας» είπε ο Κόρεν εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο Αμπράμοβιτς θα μπορούσε να στηρίξει το ισραηλινό ποδόσφαιρο το οποίο «είναι σε αξιοθρήνητη κατάσταση».

Αν σου άρεσε κάνε