Απίθανος Τσιτσιπάς: Προκρίθηκε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός

Απίθανος Τσιτσιπάς: Προκρίθηκε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 19:54 Δημιουργία 11/06/21, 19:40
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του ελληνικού τέννις, μέχρι την επόμενη, πέτυχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας που προκρίνεται στον τελικό ενός Γκραν Σλαμ.

Μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα, που κρίθηκε στο 5ο σετ, επικράτησε με 3-2 του Γερμανού Αλεξάντερ Ζβέρεφ και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Ρολάν Γκαρός. Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 2-0 σετ όμως ο Ζβέρεφ κατάφερε να πάρει τα επόμενα 2 σετ και να ισοφαρίσει σε 2-2. Όλα κρίθηκαν στο 5ο και τελευταίο σετ, όπου ο Τσιτσιπάς κατάφερε να επικρατήσει και να τσεκάρει το εισιτήριο του, περιμένοντας τον νικητή του ζευγαριού Τζόκοβιτς -Ναδάλ.

Φανερά συγκινημένος και με δάκρυα στα μάτια ο Έλληνας τενίστας δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Μπορώ να σκεφτώ μόνο τις ρίζες μου και από που προέρχομαι, από ένα μια γειτονιάς της Αθήνας στον τελικό του Ρολάν Γκαρος, δεν μπορούσα να το φανταστώ ποτέ» και πρόσθεσε: «'Εμεινα ζωντανός όταν έπρεπε, είχα το κοινό μαζί μου και το ένιωθα. Είναι η πιο σημαντική νίκη στην καριέρα μου μέχρι τώρα. Η Ελλάδα είναι μέρος της τενιστικής κοινότητα πια. Τόσο εγώ όσο και η Μαρία (σ.σ. Σάκκαρη) δουλέψαμε πολύ σκληρά για να αναβαθμίσουμε το τέννις στην Ελλάδα».

Αν σου άρεσε κάνε