Στην «κορυφή» το ελληνικό τένις: Ασταμάτητοι Σάκκαρη - Τσιτσιπάς

Στην «κορυφή» το ελληνικό τένις: Ασταμάτητοι Σάκκαρη - Τσιτσιπάς

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 14:49 Δημιουργία 09/06/21, 14:36
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Αγώνα δρόμου με στόχο την κορυφή φαίνεται να κάνουν οι Μαρία Σάκκαρη και Στέφανος Τσιτσιπάς, κατακτώντας τη μια νίκη μετά την άλλη.

Ίσως στη σημαντικότερη στιγμή της επαγγελματικής της καριέρας, η Μαρία Σάκκαρη αντιμετωπίζει την Τετάρτη την υπερασπίστρια του τίτλου στο Γαλλικό Όπεν, Ίγκα Σφιόντεκ για τα προημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης.

Η 25χρονη Ελληνίδα τενίστρια, πραγματοποιεί εντυπωσιακή πορεία στα Παριζιάνικα courts προερχόμενη από δύο μεγάλες νίκες επί των 14-Ελισέ Μέρτενς και 4-Σοφία Κένιν και θα αγωνιστεί στον πρώτο προημιτελικό της σε Major τουρνουά, στην 21η της συμμετοχή.

Αντίπαλός της στο κεντρικό court του Roland Garros (14:00GR-ΕΡΤ 3), η κάτοχος του τροπαίου και η τενίστρια με τη μεγαλύτερη εξέλιξη τον τελευταίο χρόνο, Ίγκα Σφιόντεκ, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση στo WTA Tour.

H 20χρονη Πολωνή, Νο9 της παγκόσμιας κατάταξης, δεν έχει χάσει ακόμα σετ στη διοργάνωση με νίκες επί υπολογίσιμων αντιπάλων (Πέτερσον, Κόνταβέιτ και Κόστιγιουκ) και σίγουρα είναι το φαβορί στον αγώνα με τη Σάκκαρη, όμως η Μαρία έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα βάλει με τις κορυφαίες του κόσμου.

Αντίστοιχα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποίησε την Τρίτη ένα από τα πιο ώριμα παιχνίδια της καριέρας του και παίζοντας σπουδαίο τένις για τρία sets, κόντρα στο Νο2 τενίστα του κόσμου, έφυγε ως σίφουνας για τα ημιτελικά του Roland Garros.

Ο Έλληνας πρωταθλητής παρέδωσε ένα σκληρό… χωμάτινο μάθημα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ και τον «εκτέλεσε» με 6-3, 7-6(3), 7-5 για να προκριθεί στον 2ο συνεχόμενο ημιτελικό του στο Παρίσι.

Απίθανο παιχνίδι από τον 22χρονο πρωταθλητή μας, που στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς έκανε ότι ήθελε στο court και πήρε εκδίκηση από τον Ρώσο, για την ήττα του με 3-0 στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν, πριν λίγους μήνες.

Ο Στέφανος εξασφάλισε παράλληλα και την άνοδό του στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, από την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς θα ξεπεράσει τόσο τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, όσο και τον Ντομινίκ Τιμ.

Αρκεί, να μην ηττηθεί από τον Γερμανό στον ημιτελικό.

Πηγή: tennis24

Αν σου άρεσε κάνε