Λ. Πετρούνιας: «Αφιερώνω το μετάλλιο στην Ελλάδα, την οικογένειά μου και τους απλήρωτους συναθλητές μου»

Λ. Πετρούνιας: «Αφιερώνω το μετάλλιο στην Ελλάδα, την οικογένειά μου και τους απλήρωτους συναθλητές μου»

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 20:23 Δημιουργία 26/04/21, 20:05
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στην Ελλάδα, φορώντας στο στήθος το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής της Βασιλείας, επέστρεψε ο Λευτέρης Πετρούνιας και η ελληνική αποστολή.

Επόμενος στόχος του, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στους δημοσιογράφους, είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ενώ τόνισε πως αφιερώνει το μετάλλιό του «στην Ελλάδα, στην οικογένειά μου και στους απλήρωτους εδώ κι επτά μήνες συναθλητές μου.»

«Αφιερώνω το μετάλλιο στην οικογένειά μου, αλλά πάνω από όλα στην Ελλάδα και στους Έλληνες, αλλά και στους αθλητές που είναι πίσω μου. Αυτοί οι αθλητές που βλέπετε είναι επτά μήνες απλήρωτοι, το ίδιο ισχύει και με εμένα και ελπίζω η νέα διοίκηση να μην συνεχίσει τα λάθη της παλαιάς. Χάρη στους χορηγούς που έχω μπορώ να συνεχίσω να κάνω γυμναστική. Αυτοί οι αθλητές που βλέπετε πίσω μου είναι στην ίδια κατάσταση χωρίς χορηγούς.», δήλωσε ο «άρχοντας των κρίκων».

«Σημαίνει ότι η γυμναστική, πάρα το γεγονός ότι υπάρχουν αντιξοότητες θα πηγαίνει μπροστά. Σηματοδοτεί τη δική μου επιστροφή, διότι κατάφερα μετά από 2-3 χρόνια τραυματισμών, εν μέσω πανδημίας, να επιστρέψω στο επίπεδο που βρισκόμουν παλαιότερα και είμαι σίγουρος ότι η συνέχεια θα είναι λαμπρή», απάντησε όταν ρωτήθηκε τι σημαίνει για τον ίδιο αυτή η κατάκτηση.

«Σε προσωπικό επίπεδο μου δίνει μεγάλη δύναμη και το δικαίωμα να πιστεύω ότι θα μπορέσω να διεκδικήσω ξανά Ολυμπιακό Μετάλλιο στο Τόκιο όπως και στο Ρίο. Δεδομένου ότι καταφέραμε να πάρουμε ένα τέτοιο μεγάλο σκορ με ένα μικρό βήμα στην έξοδο. Θεωρώ ότι είναι ένα καλό μήνυμα. Το μήνυμα είναι ότι πρέπει να προσπαθούμε να κοιτάξουμε μπροστά και να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας και τις παλιές μας συνήθειες. Θέλω να είμαι υγιής και να συνεχίσω να κάνω τους Έλληνες περήφανους.», είπε αναφερόμενος στον στόχο των Ολυμπιακών αγώνων.

Αν σου άρεσε κάνε