Κατά της ESL ο Τζ. Ινφαντίνο: «Οι ομάδες δεν μπορούν να είναι με το ένα πόδι απέξω»

Κατά της ESL ο Τζ. Ινφαντίνο: «Οι ομάδες δεν μπορούν να είναι με το ένα πόδι απέξω»

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 15:40 Δημιουργία 20/04/21, 15:24
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στο ...«καυτό» ζήτημα της δημιουργίας της European Super League αναφέρθηκε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο στο Κογκρέσο της UEFA, παρουσία και του Θοδωρή Ζαγοράκη, ως εκπροσώπου της ΕΠΟ.

Όπως τόνισε ο ίδιος, η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν πρόκειται να δεχθεί τη νέα διοργάνωση, προειδοποιώντας πως όσες ομάδες θελήσουν να φύγουν, αυτό θα γίνει μόνο με συνέπειες.

Ο πρόεδρος της FIFA προτίμησε να μην μιλήσει αμέσως μετά την απόφαση των 12 ομάδων για την δημιουργία της European Super League. Μετά από αρκετές διαβουλεύσεις που είχε με τις ομοσπονδίες, πήρε επίσημα θέση στη διάρκεια του σημερινού συνεδρίου της UEFA, ενώ ένα 24ωρο νωρίτερα ο ομόλογός του της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, είχε προαναγγείλει τη στήριξη του ισχυρού άνδρα της ανώτατης αρχής του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Η δήλωσή του αναλυτικά:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη δημιουργία της Super League, μιας λίγκας που είναι ένα κλειστό μαγαζί και αποτελεί απόσχιση από τους θεσμούς όπως η UEFA, η FIFA και οι ομοσπονδίες. Εμείς έχουμε καθήκον και αποστολή να προστατεύσουμε το ευρωπαϊκό μοντέλο αθλητισμού, τις διασυλλογικές διοργανώσεις και τις εθνικές ομάδες. Είναι πολύ μεγάλος ο κίνδυνος για ένα βραχυπρόθεσμο κέρδος ολίγων. Πρέπει να το σκεφτούν καλά και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Αν αυτές οι ομάδες επιλέξουν να τραβήξουν το δικό τους δρόμο, θα πρέπει να ζήσουν με την επιλογή τους. Είτε θα ανήκουν σε μας είτε όχι. Δεν μπορεί να είναι με το ένα πόδι μέσα και το άλλο έξω. Πρέπει να σκεφτούν όλους τους φιλάθλους, όλους όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία αυτού που είναι σήμερα το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο»

Αν σου άρεσε κάνε