Κύπελλο Ελλάδας: Νίκη του ΠΑΣ επί του Παναθηναϊκού και προβάδισμα πρόκρισης

Κύπελλο Ελλάδας: Νίκη του ΠΑΣ επί του Παναθηναϊκού και προβάδισμα πρόκρισης

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 18/02/21, 17:54

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έδωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς νίκησε τους «πράσινους» με 2-1 στο Αγρίνιο, στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση και πήρε ένα μικρό πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς.

Η ομάδα της Ηπείρου έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και παρόλο που βρέθηκε να χάνει με γκολ από τα... αποδυτήρια δεν δείλιασε, φτάνοντας σε μια μεγάλη ανατροπή και νίκη, που σημειώθηκε μάλιστα μακριά από την έδρα της.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε γκολ στην πρώτη επίθεσή του, μόλις στα 65 δευτερόλεπτα, όταν ο Χατζηγιοβάνης έδωσε στον Χατζηθεοδωρίδη που σέντραρε, ο Κάργας έδιωξε ασταθώς, ο Βιγιαφάνιες πάσαρε με το κεφάλι στον Μακέντα, που έκανε το 1-0.

Παρά την «ψυχρολουσία», προϊόντος του χρόνου οι τυπικά γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβάζουν την απόδοσή τους, να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο και τελικά να φτάνουν στην ισοφάριση στο 21ο λεπτό, όταν ο Παμλίδης με ατομική ενέργεια κι έξοχο σουτ νίκησε τον Ξενόπουλο.

Στο 41΄ ο Παναθηναϊκός είχε μία μεγάλη στιγμή για να πάρει εκ νέου προβάδισμα, όταν ο Χατζηγιοβάνης εκτέλεσε φάουλ από πολύ πλάγια αριστερά, στέλνοντας τη μπάλα με δύναμη στο οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ Γιάννινα συνέχισε να είναι πολύ επιθετικός, «σφυροκοπώντας» τον Παναθηναϊκό. Στο 54΄, ύστερα από διώξιμο της άμυνας ο Ελευθεριάδης σούταρε άουτ, στο 56΄ και σε παράλληλο γύρισμα του Ντομίνγκεθ ο Παμλίδης έκανε την προβολή (μόλις άουτ), αλλά στο 67΄ η πίεση και η υπεροχή του ΠΑΣ καρποφόρησε.

Στο σημείο εκείνο ο Καρτάλης εκτέλεσε κόρνερ, ο Κάργας σηκώθηκε ψηλότερα απ΄ όλους και με καρφωτή, «σκαστή» κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα διαμορφώνοντας το τελικό 2-1, που έμεινε ως το τέλος καθώς έκτοτε ο ρυθμός έπεσε.

Αν σου άρεσε κάνε