Το σχέδιο της UEFA για το Super Champions League

Το σχέδιο της UEFA για το Super Champions League

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 29/01/21, 15:07

Η «απάντηση» της UEFA στην Ευρωπαϊκή Super League είναι η δημιουργία του Super Champions League, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα το 2024!

Στα σενάρια περί δημιουργία της Ευρωπαϊκής Super League, στην οποία θα συμμετέχουν μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ, ιδέα που απειλεί να «τινάξει» τα θεμέλια του Champions League, η UEFA βρήκη τη λύση.

Με σημερινό της δημοσίευμα η «As» αποκαλύπτει ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσεφέριν με το επιτελείο του σχεδιάζουν την επόμενη κίνηση, που θα είναι η αναβάθμιση του Champions League, όπως το γνωρίζουμε εδώ και περίπου τρεις δεκαετίες.

Στο μυαλό των ανθρώπων της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας υπάρχει η δημιουργία του Super Champions League, μίας διοργάνωσης με περισσότερα ματς και αυτομάτως περισσότερα έσοδα για τους συλλόγους που θα συμμετέχουν σε αυτό.

Το πλάνο της... βελτιωμένης έκδοσης της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ξεκινά από το 2024 με την προοπτική λειτουργίας του μέχρι το 2033.

Στην περίτπωση που επιτευχθεί συμφωνία με όλες τις πλευρές δεν αποκλείεται να δούμε τις αλλαγές στο μοντέλο του Champions League ακόμα και από το 2023 και σύμφωνα με ένα πιο αισιόδοξο σενάριο από την επόμενη σεζόν.

Ένα πράγμα δεν επιδέχεται διαπραγμάτευση στο ενδεχόμενο μίας τέτοιας διοργάνωσης είναι πως οι εθνικές διοργανώσεις θα πρέπει σταδιακά να αφήσουν χώρο στο Super Champions League να μπει στο καλεντάρι.

Για να γίνει κάτι τέτοιο, οι διοργανώσεις των Κυπέλλων θα πρέπει να μειωθούν σε 4-5 ημερομηνίες μέσα στη χρονιά ενώ οι κορυφαίες κατηγορίες των πρωταθλημάτων θα πρέπει να έχουν μικρότερο αριθμό ομάδων από τον τωρινό για να βγαίνουν οι ημερομηνίες, με τον ιδεατό αριθμό να είναι 16!

Αν σου άρεσε κάνε