Επέστρεψε «σπίτι του» ο Μπουφόν - Για 1 χρόνο στη Γιουβέντους

Επέστρεψε «σπίτι του» ο Μπουφόν - Για 1 χρόνο στη Γιουβέντους

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 17:51 Δημιουργία 04/07/19, 17:08

Η μεγάλη επιστροφή του Τζιανλουίτζι Μπουφόν στη Γιουβέντους είναι γεγονός.

Ένα χρόνο αφότου αποχώρησε από το Τορίνο, ο εμβληματικός τερματοφύλακας επιστρέφει για να κλείσει την καριέρα του στη «Βέκια Σινιόρα» και σήμερα (4/7) υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο, έχοντας στο πλευρό του τον άλλοτε συμπαίκτη του και νυν αντιπρόεδρο των πρωταθλητών Ιταλίας, Πάβελ Νέντβεντ. Μάλιστα, δεκάδες οπαδοί της Γιούβε συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του συλλόγου, προκειμένου να τον υποδεχθούν.

Έτσι, μετά το... αταίριαστο διάλειμμα ενός χρόνου στην Παρί Σεν Ζερμέν, ο 41χρονος γκολκίπερ επιστρέφει εκεί απ΄όπου (μάλλον) δεν έπρεπε να φύγει ποτέ. Βασικός και αναντικατάστατος κάτω από τα δοκάρια της Γιουβέντους επί 17 χρόνια (2001-2018), ο Μπουφόν έζησε στιγμές δόξας με εννέα πρωταθλήματα, τέσσερα κύπελλα και πέντε σούπερ καπ.

Έζησε όμως και το δράμα της αφαίρεσης δύο τίτλων, του υποβιβασμού στη Serie B, λόγω του σκανδάλου Calciopolis, καθώς και τους τρεις χαμένους τελικούς του Champions League, το... ιερό δισκοπότηρο που δεν έχει μπορέσει να κατακτήσει. Από κάθε άποψη, ο «Τζίτζι» είναι συνυφασμένος με τη σύγχρονη ιστορία της Γιουβέντους, της οποίας αποτελεί «σημαία», έστω κι αν δεν ξεκίνησε εκεί την καριέρα του.

Αν σου άρεσε κάνε