Χωρίς κατεύθυνση οι ασιατικές αγορές λόγω πετρελαίου

Χωρίς κατεύθυνση οι ασιατικές αγορές λόγω πετρελαίου

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:12 Δημιουργία 26/11/18, 10:09

Έχασαν τον προσανατολισμό τους οι ασιατικές αγορές στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας. Μεικτή εικόνα καταγράφτηκε στα ταμπλό, εν μέσω κατρακύλας των τιμών του πετρελαίου, οι οποίες «άγγιξαν» χαμηλό ενός έτους.

Υπενθυμίζεται ότι η τιμή του μαύρου χρυσού «βυθίστηκε» κατά 7,7% στα 50,42 δολάρια το βαρέλι. Σήμερα τα futures αργού τύπου WTI δείχνουν ανάκαμψη στα 51,12 δολάρια.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές επικεντρώνουν τη Δευτέρα την προσοχή τους στη συνάντηση του Κινέζου προέδρου Xi Jinping με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Μπουένος Άιρες, στο περιθώριο της συνόδου του G20 που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της εβδομάδας.

Φτάνοντας προς το τέλος της χρονιάς, κορυφαίοι ξένοι οίκοι δίνουν τις εκτιμήσεις τους για την πορεία των αγορών το 2019.

«Το 2018 σηματοδότησε ξεκάθαρα το τέλος μιας 10ετούς bull market για την Ασία λόγω της σύσφιγξης των χρηματοπιστωτικών συνθηκών στην Ασία και ειδικότερα στην Κίνα, και εκτιμούμε πως αυτό θα διατηρηθεί και το 2019», αναφέρει σε note της η Morgan Stanley.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,81%, ο ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε απώλειες 0,78% και ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία υποχώρησε κατά 0,56%.

Αντίθετα, σημαντικά κέρδη της τάξης του 1,77% σημειώνει ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, ενώ ο Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα κινείται οριακά χαμηλότερα. Σε θετικό έδαφος με κέρδη 1,24% κινείται αυτήν την ώρα ο Kospi στη Νότια Κορέα, ενώ ο χρηματιστηριακός δείκτης της Ταιβάν ενισχύεται κατά 1,01%.

Αν σου άρεσε κάνε