«Φλερτάρει» με το χαμηλό 7 εβδομάδων το δολάριο όσο η στερλίνα ανεβοκατεβαίνει...

«Φλερτάρει» με το χαμηλό 7 εβδομάδων το δολάριο όσο η στερλίνα ανεβοκατεβαίνει...

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:24 Δημιουργία 20/09/18, 11:20

Με το χαμηλό των επτά εβδομάδων «φλερτάρει» το αμερικανικό δολάριο την Πέμπτη, τη στιγμή που η στερλίνα παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα, στον απόηχο των μηνυμάτων που εκπέμπονται από τη Σύνοδο Κορυφής στο Σαλτσμπουργκ για το «καυτό» ζήτημα του Brexit.

Ειδικότερα, ο Δείκτης Δολαρίου, ο οποίος υπολογίζει την επίδοση του αμερικανικού νομίσματος έναντι ενός καλαθιού επτά νομισμάτων, καταγράφει πτώση 0,2% στις 94,467 μονάδες, πολύ κοντά στο χαμηλό επτά εβδομάδων των 94,308 μονάδων.

Το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί 0,25% έναντι του ενιαίου ευρωπαϊκού, με την ισοτιμία στα 1,1701 δολάρια ανά ευρώ, ενώ καταγράφει πτώση σχεδόν 0,3% και έναντι του βρετανικού, στα 1,3179 δολάρια ανά στερλίνα.

Την ίδια ώρα, η στερλίνα επιχειρεί να ισορροπήσει μετά τη χθεσινή κατακόρυφη πτώση στα 1,3145 δολάρια από το υψηλό διμήνου στα 1,3215 δολάρια, όπου βρέθηκε την περασμένη Τετάρτη, εν μέσω αξιώσεων για συμφωνία στο θέμα των ιρλανδικών συνόρων κατά τη Σύνοδο.

Ωστόσο, η ακλόνητη στάση της Τερέζας Μέι έριξε το νόμισμα, το οποίο αναμένεται να συνεχίσει να αμφιταλαντεύεται μεταξύ ανόδου και πτώσης όσο οι ανησυχίες περί ενός «σκληρού» Brexit ενισχύονται.

Αν σου άρεσε κάνε