europaika-xrimatistiria

Οριακά «αισιόδοξες» οι ευρωαγορές για την Τετάρτη

ΑΓΟΡΕΣ Δημιουργία 25/10/17, 10:59

Μόνο το Λονδίνο σημειώνει -μικρή- πτώση στο ξεκίνημα των χρηματιστηρίων, αποτιμώντας Κίνα και αναμένοντας μάκρο από τη Βρετανία και τον Ντράγκι της ΕΚΤ.

Μικρές διακυμάνσεις καταγράφουν στο άνοιγμα των συνεδριάσεων της Τετάρτης, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους σε μια σειρά πολιτικών και οικονομικών θεμάτων.

Στην Κίνα, ο πρόεδρος της χώρας Σι Τζινπίγνκ επανεξελέγη για δεύτερη θητεία στην ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας κατά το 19ο συνέδριο του ΚΚ Κίνας που ολοκληρώθηκε σήμερα.

Οι αγορές περιμένουν να δουν πως οι εξαγγελίες του Σι για «ενίσχυση της Κίνας στην παγκόσμια οικονομία ως η πρώτη δύναμη βάσει ΑΕΠ» θα μεταφραστεί σε αλλαγές προκειμένου να τονωθεί η προσέλκυση επενδύσεων. Σημειώνεται πως η Κίνα είναι ένας από τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους της ΕΕ, με συναλλαγές δεκάδων δισ. ευρώ.

Στρέφοντας την προσοχή προς το Ηνωμένο Βασίλειο, αργότερα μέσα στη μέρα ανακοινώνεται η πορεία ανάπτυξης του βρετανικού ΑΕΠ για το γ' τρίμηνο.

Επίσης, οι επενδυτές περιμένουν την αυριανή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τα όσα θα αναφέρει ο διοικητής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, σχετικά με τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ευρωτράπεζας.

Με βάση τα παραπάνω, στο Λονδίνο ο FTSE χάνει 0,04% στις 7.523 μονάδες,

Στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 0,14% στις 13.030 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC ενισχύεται 0,16% στις 5.403 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης ο MIB στο Μιλάνο ανεβαίνει 0,01% στις 22.631 μονάδες και ο IBEX στην Ισπανία κερδίζει 0,18% στις 10.224 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 γράφει άνοδο 0,04% στις 389.48.

Αν σου άρεσε κάνε