eurozoni-markit-pmi

Ευρωζώνη: Σταθερή η πορεία της οικονομίας για το Σεπτέμβριο

ΑΓΟΡΕΣ Δημιουργία 04/10/17, 13:08

Ο σύνθετος δείκτης PMI της Markit για τις χώρες του ευρώ ανήλθε στις 56,7 μονάδες, αμετάβλητος σε σχέση με την προκαταρκτική μέτρηση και αυξημένος σε σχέση με τον Αύγουστο. Ξεχώρισε η οικονομία της Γερμανίας.

Τη σταθερά καλή εικόνα της οικονομίας της Ευρωζώνης έρχονται να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία για το σύνθετο δείκτη PMI που καταρτίζει η Markit, καθώς ο δείκτης ανήλθε στις 56,7  μονάδες σύμφωνα με την οριστική μέτρηση, ακριβώς όπως η προκαταρκτική μέτρηση και ανεβασμένος από τις 55,7 μονάδες που είχε διαμορφωθεί τον Αύγουστο.

Ο σύνθετος δείκτης ανεκτέλεστων εργασιών αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2011, στις 54,3 μονάδες από 53 τον Αύγουστο.

Ο τελικός δείκτης PMI του τομέα υπηρεσιών διαμορφώθηκε στις 55,8 μονάδες τον Σεπτέμβριο (55,6 η αρχική εκτίμηση) από 54,7 μονάδες τον Αύγουστο.

«Η οικονομία εισέρχεται στο δ’ τρίμηνο με τις επιχειρήσεις να ενεργοποιούνται από την αύξηση των νέων παραγγελιών με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τουλάχιστον έξι ετών», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit Chris Williamson.

Κατά τον ίδιο, ο PMI παραπέμπει σε ρυθμό ανάπτυξης 0,7% το γ’ τρίμηνο, υψηλότερα του 0,5% που προβλέπουν οι αναλυτές.

Αν σου άρεσε κάνε