Θετικά πρόσημα για Bitcoin και Ether έπειτα από τη μήνυση κατά της Coinbase

Θετικά πρόσημα για Bitcoin και Ether έπειτα από τη μήνυση κατά της Coinbase

ΑΓΟΡΕΣ UPD 22:06 Δημιουργία 06/06/23, 22:02
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Μίνι ράλι πραγματοποιεί το bitcoin μετά την αρχική υποχώρηση που είχε καταγράψει όταν έγινε γνωστό πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) κατέθεσε μήνυση κατά της Coinbase, τη δεύτερη σε ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων μετά από εκείνη κατά της Binance.

Συγκεκριμένα το bitcoin σημειώνει άνοδο 2,4% στα 26.179,53 δολάρια, έχοντας νωρίτερα υποχωρήσει έως και τα 25.368 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδό του από τον Μάρτιο. Το Ether με άνοδο 2% βρίσκεται στα 1.847,89 δολάρια.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, η SEC κατέθεσε αγωγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης υποστηρίζοντας ότι η Coinbase λειτουργεί ως μη εγγεγραμμένος μεσίτης και χρηματιστής. Η Αρχή ζητά στην μηνυτήρια αναφορά της να περιοριστεί μόνιμα η λειτουργία της Coinbase.

Η δήλωση του Γκάρι Γκέσλερ

Σε δηλώσεις του στο CNBC ο πρόεδρος της SEC Γκάρι Γκέσλερ διεύρυνε το σχόλιο του αναφέροντας ότι «εάν υπάρχει πραγματική αξία σε αυτά τα κρυπτογραφικά στοιχεία, τότε η συμμόρφωσή τους με τους κανόνες θα οικοδομήσει την εμπιστοσύνη σε αυτά και το επιχειρηματικό μοντέλο μπορεί να αλλάξει».

Υπερασπιζόμενος τις κινήσεις της SEC ανέφερε ότι «αυτό που κάνουμε στην SEC είναι υπέρ της καινοτομίας γιατί οι κεφαλαιαγορές πραγματικά δεν λειτουργούν» και πρόσθεσε ότι «έχουμε πολλή δουλειά στον χώρο της κρυπτογράφησης, αλλά είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε για να συμμορφωθούν».

Στην μηνυτήρια αναφορά απαριθμώνται αρκετά tokens (διακριτικά) που διαθέτει το Coinbase στους πελάτες του και τα οποία η ρυθμιστική αρχή τα χαρακτηρίζει ως «κινητές αξίες» μεταξύ των οποίων το δημοφιλές Solana το οποίο πλέον έχει ανακάμψει μετά την πτώση κατά 3% νωρίτερα.

Σημειώνεται ότι χθες η SEC κατέθεσε μήνυση κατά του Binance, του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης στον κόσμο, καθώς και στον συνιδρυτή του, Τσαγκπένγκ Ζάο, για παραβίαση των νόμων περί μετοχών.

Η επιχείρηση ρύθμισης του χώρου των κρυπτονομισμάτων έχει ξεκινήσει από τις αρχές του χρόνου στις ΗΠΑ με την SEC να ασκεί μηνύσεις κατά των ανταλλακτηρίων Kraken, Genesis και Gemini Trust για παροχή μη εγγεγραμμένων τίτλων σε επενδυτές.

Αν σου άρεσε κάνε