Ο κολοσσός της Nvidia ένα βήμα πριν από το να πετύχει κεφαλαιοποίηση 1 τρισ. δολαρίων

Ο κολοσσός της Nvidia ένα βήμα πριν από το να πετύχει κεφαλαιοποίηση 1 τρισ. δολαρίων

ΑΓΟΡΕΣ UPD 17:46 Δημιουργία 25/05/23, 17:43
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Με σημαντική ώθηση από το ζωηρό στην τεχνητή νοημοσύνη, η Nvidia Corp. πλησιάζει ολοένα και περισσότερο την κεφαλαιοποίηση αγοράς του 1 τρισ. δολαρίων, αποτελώντας την ένατη εταιρεία στην ιστορία η οποία ενδέχεται να το επιτύχει.

Η μετοχή της αμερικανικής εταιρείας τεχνολογίας κατέγραψε άνοδο της τάξης του 25% κατά τη διάρκεια του pre-trading μετά από τα εξαιρετικά εταιρικά αποτελέσματα και την αύξηση των πωλήσεών της. Εάν η άνοδος αυτή συνεχιστεί, η αξία της Nvidia ενδέχεται να αυξηθεί κατά $189 δισ. σε ιστορικό ρεκόρ των $944 δισ.

«Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι "ουάου"», τόνισε αναλυτής της Evercore ISI, προσθέτοντας πως «οι προφανείς λόγοι για την αύξηση αυτή είναι η τεχνητή νοημοσύνη και η εξέλιξη των τεχνολογιών που προσφέρει η εταιρεία. Τα τόσο εξαιρετικά εταιρικά δεδομένα εν μέσω προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα, όμως, είναι κάτι το εκπληκτικό».

Η αύξηση της αξίας της εταιρείας ενδέχεται να πλησιάσει την αντίστοιχη ημερήσια άνοδο-ρεκόρ της αξίας της Apple των $191 δισ. τον περασμένο Νοέμβριο και της Amazon.com Inc. τον Φεβρουάριο του 2022, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Δεν είναι κάθε μέρα που βλέπουμε τις μετοχές μιας εταιρείας αξίας $700 δισ. να καταγράφουν άνοδο της τάξης του 25% σε μία μόλις ημέρα. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», τόνισε ο ιδρυτής και ερευνητής της Radio Free Mobile του Άμπου Ντάμπι, Ρίτσαρντ Ουίνδσορ, προσθέτοντας πως «όσο συνεχίζεται το αυξημένο ενδιαφέρον για την τεχνητή νοημοσύνη, η Nvidia θα καταγράφει ανάπτυξη».

Σύμφωνα με τον CEO και συνιδρυτή της Nvidia, Τζένσεν Χουάνγκ, η εταιρεία πρόκειται να επενδύσει ένα τρισεκατομμύριο στην αναβάθμιση των υποδομών των κέντρων δεδομένων της, έτσι ώστε αυτές να μπορέσουν να διαχειριστούν τη νέα γενιά του accelerated computing και της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης μέσω προγραμμάτων όπως το ChatGPT. Ο Χουάνγκ υπογράμμισε σε πρόσφατες δηλώσεις του πως «πρόσφατα είχαμε σημαντική αύξηση του όγκου παραγγελιών για τα κέντρα δεδομένων μας».

Η αναπτυξιακή τροχιά της Nvidia είναι τόσο σημαντική που ο αναλυτής της Morgan Stanley, Τζόσεφ Μουρ, ανέφερε πως οι πρώτες εκτιμήσεις για την εκπλήρωση των αναπτυξιακών στόχων αυτών είχαν ως αρχικό χρονοδιάγραμμα το 2025 αλλά η τεχνητή νοημοσύνη επιτάχυνε την ανάπτυξη της εταιρείας δραματικά.

Αν σου άρεσε κάνε