Σε υποχώρηση η τιμή του χρυσού στα 1.956 δολάρια ανά ουγγιά

Σε υποχώρηση η τιμή του χρυσού στα 1.956 δολάρια ανά ουγγιά

ΑΓΟΡΕΣ UPD 19:31 Δημιουργία 27/03/23, 19:23
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Διορθωτική πορεία προς τα κάτω καταγράφει η τιμή του χρυσού, καθώς η εν μέρει ανάκαμψη της επενδυτικής εμπιστοσύνης οδηγεί τους traders προς υψηλότερου ρίσκου τοποθετήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα συμβόλαια του πολύτιμου μετάλλου υποχωρούν κατά 1,37% και διαμορφώνονται στα 1.956 δολάρια ανά ουγγιά.

Τις προηγούμενες ημέρες, η αξία του χρυσού είχε φθάσει έως και τα 2.000 δολάρια, καθώς η τραπεζική κρίση και η υποχώρηση του δολαρίου είχαν στρέψει τους επενδυτές στην ασφαλή «αγκαλιά» του μετάλλου.

Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι ο χρυσός αποτελεί ένα παραδοσιακό «καταφύγιο» για τους επενδυτές σε περιόδους αναταράξεων και αστάθειας.

Η σημερινή άμβλυνση των τραπεζικών ανησυχιών έρχεται να αντιστρέψει την παραπάνω τάση, καθώς οι επενδυτές αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και στρέφονται σε υψηλότερης απόδοσης τοποθετήσεις.

Την ίδια στιγμή, ο «κατήφορος» του δολαρίου φαίνεται ότι ανακόπτεται -τουλάχιστον προσωρινά-, με τους επενδυτές να αποτιμούν τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την επιτοκιακή πολιτική της Federal Reserve.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η υλοποίηση μιας νέας αύξησης στη συνεδρίαση του Μαΐου θεωρείται αρκετά αμφίβολη, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται τα «στοιχήματα» για μια μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο.

Όλα αυτά, εφόσον υλοποιηθούν, θα σηματοδοτήσουν την ολοκλήρωση του τρέχοντος κύκλου σύσφιγξης, υπό τον φόβο μιας ευρύτερης τραπεζικής αστάθειας. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι όσο υψηλότερα είναι τα επιτόκια, τόσο μεγαλύτεροι οι κίνδυνοι για τις τράπεζες.

Από την άλλη πλευρά, πολλά θα εξαρτηθούν κι από τα επικείμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό, ο οποίος δείχνει να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, παρά τις διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων.

Αν σου άρεσε κάνε