Νευρικότητα  στη Wall Street - Περιμένουν το «φρενάρισμα» της Fed οι επενδυτές

Νευρικότητα στη Wall Street - Περιμένουν το «φρενάρισμα» της Fed οι επενδυτές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 23:03 Δημιουργία 13/03/23, 22:54
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Παρά την έντονη νευρικότητα και τις συνεχείς εναλλαγές προσήμων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι δείκτες της Wall Street έκλεισαν με μικρές μεταβολές εν μέσω της θύελλας που έχει προκαλέσει η κατάρρευση της Silicon Valley Bank.

Συγκεκριμένα ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε κατά 90 μονάδες ή 0,28% για να κλείσει στις 31.819 μονάδες, ενώ ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε πτώση κατά 0,15% κλείνοντας στις 3.855 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq, διαφοροποιήθηκε κλείνοντας σε θετικό έδαφος και στις 11.188 μονάδες με άνοδο 0,45%.

Νωρίτερα σε κοινή τους δήλωση τους οι Fed, το υπουργείο Οικονομικών και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγγύησης Καταθέσεων ανέφεραν ότι «καμία ζημία που σχετίζεται με την εξυγίανση της Silicon Valley Bank δεν θα επιβαρύνει τους φορολογούμενους», προσθέτοντας πως «οι καταθέτες θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα χρήματά τους από τη Δευτέρα 13 Μαρτίου».

O χρηματοπιστωτικός κλάδο των ΗΠΑ βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank (SVB) εντείνονται οι ανησυχίες για ενδεχόμενο ντόμινο μετάδοσης, στις περιφερειακές τράπεζες που θεωρούνται και ο πιο αδύναμος κρίκος στο αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Οι ανησυχίες αυτές προκάλεσαν και έκτακτο διάγγελμα από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σε μια προσπάθεια να πείσει τους Αμερικανούς να διατηρήσουν τα χρήματά τους στις τράπεζες, τις οποίες χαρακτήρισε ως ασφαλείς, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι και θα αυστηροποιηθεί το ρυθμιστικό πλαίσιο.

Αν σου άρεσε κάνε