Οριακά κέρδη αλλά και ζημιές στις ευρωαγορές - Σε πτώση ο Stoxx 600

Οριακά κέρδη αλλά και ζημιές στις ευρωαγορές - Σε πτώση ο Stoxx 600

ΑΓΟΡΕΣ UPD 13:35 Δημιουργία 08/03/23, 13:29
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε περιοχές με μεικτά πρόσημα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αντιδρούν στα τελευταία σχόλια του επικεφαλής της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ ο οποίος έκανε λόγο για πιο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 άνοιξε με πτώση 0,3% η οποία περιορίστηκε στο 0,15% και τις 459,89 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους και τους μεγαλύτερους δείκτες να διαπραγματεύονται σε αρνητικό έδαφος.

Οι μετοχές του κλάδου ταξιδιών και αναψυχής, καθώς και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σημειώνουν πτώση 0,8%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 με απώλειες 0,29%, ο γερμανικός DAX με οριακή άνοδο 0,09%, ο γαλλικός CAC 40 με πτώση 0,09%, ο ιταλικός FTSE MIB και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 κερδίζουν 0,12% .

Ο Τζερόμ Πάουελ μίλησε χθες ενώπιον αρμόδιας επιτροπής της Γερουσίας και προειδοποίησε ότι το τερματικό επιτόκιο της κεντρικής τράπεζας θα είναι πιθανότατα υψηλότερο από τις αρχικές προβλέψεις εξαιτίας των επίμονα υψηλών οικονομικών στοιχείων τις τελευταίες εβδομάδες. Οι αμερικανικοί δείκτες σημείωσαν ισχυρές απώλειες μετά τα σχόλια Πάουελ.

Τα αμερικανικά futures κινούνται σε μεικτό έδαφος, ενώ νωρίτερα οι ασιατικές αγορές σημείωσαν απώλειες με οδηγό το Χονγκ Κονγκ που έχασε πάνω απο 2%.

Αν σου άρεσε κάνε