Θολό τοπίο με τη μετοχή της Attica Bank και διακοπή των ηλεκτρονικών συναλλαγών

Θολό τοπίο με τη μετοχή της Attica Bank και διακοπή των ηλεκτρονικών συναλλαγών

ΑΓΟΡΕΣ UPD 15:45 Δημιουργία 16/02/23, 15:42
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Διέκοψε τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στη μετοχή της Attica Bank η Euroxx Χρηματιστηριακή, στην προσπάθειά της να ελέγξει τις έντονες διακυμάνσεις, οι οποίες παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα και έχουν προκαλέσει προβληματισμό στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, η χρηματιστηριακή εταιρεία θα δέχεται μόνο τηλεφωνικές εντολές για την επίμαχη μετοχή, «παγώνοντας» όσες κινήσεις πραγματοποιούνται μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής ztradeplus.

Αυτή η κίνηση συνδέεται άρρηκτα με το ευρύτερο κλίμα που έχει δημιουργηθεί, μετά τις μεγάλες διακυμάνσεις της τραπεζικής μετοχής, της οποίας μόλις το 2% βρίσκεται στην ελεύθερη διασπορά.

Από τις αρχές του έτους, η Attica Bank μετράει σωρευτική άνοδο της τάξης του 151%, ενώ πριν λίγες ημέρες η συνολική αύξηση είχε φθάσει έως και το 366%.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην τελευταία συνεδρίαση του 2022 η τιμή της μετοχής βρισκόταν στο 0,06 ευρώ, ενώ σήμερα ανέρχεται στο 0,18 ευρώ, με κεφαλαιοποίηση σχεδόν 290 εκατ. ευρώ. Στις 10 Φεβρουαρίου, δε, είχε σκαρφαλώσει έως το 0,32 ευρώ.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ελέγχει σήμερα το 69,5% των μετοχών της Attica Bank, ενώ το ΤΜΕΔΕ διατηρεί το 12,03%. Από εκεί και πέρα, Rinoa LTD (Ellington) και ΕΦΚΑ κατέχουν από 8%.

Εν όψει της δρομολογούμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου των 490 εκατ. ευρώ, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Μαρτίου, η επενδυτική εταιρεία Thrinvest έχει εκφράσει επίσημο ενδιαφέρον συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο, με τις διαπραγματεύσεις των εμπλεκόμενων πλευρών να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Αν σου άρεσε κάνε