Το bitcoin «ακουμπάει» τα 22.000 δολάρια, επιστρέφει η σταθερότητα στην αγορά

Το bitcoin «ακουμπάει» τα 22.000 δολάρια, επιστρέφει η σταθερότητα στην αγορά

ΑΓΟΡΕΣ UPD 23:36 Δημιουργία 15/02/23, 16:49
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Το Bitcoin προσεγγίζει ξανά τα 22.000 δολάρια, εν μέσω κλίματος σταθερότητας που αρχίζει να διαμορφώνεται γύρω από την αγορά κρυπτονομισμάτων, μετά το κύμα μαζικών πωλήσεων που πυροδότησαν οι ανησυχίες για καταστολή των cryptos στις ΗΠΑ.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα υποχωρούσε λιγότερο από 1% στη Σιγκαπούρη. Μικρότερα νομίσματα όπως το Ether, το Cardano και το Binance Coin σημείωσαν επίσης μικρές μεταβολές.

Τα βήματα που έγιναν εσχάτως στις ΗΠΑ, όπως για παράδειγμα ο τερματισμός της έκδοσης ενός stablecoin με την επωνυμία BUSD, της Binance, έχουν προκαλέσει νέα αβεβαιότητα για τα ψηφιακά assets. Το Bitcoin μπορεί να «πέφτει ξανά σε λήθαργο», γράφει σε σημείωμά του ο Μπέντικ Σέι, επικεφαλής έρευνας στην Arcane Research. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν ενδείξεις μειωμένης θεσμικής συμμετοχής, όπως η υποχώρηση του ενδιαφέροντος για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της CME Group Inc.

Οι ενδιαφερόμενοι για την αγορά των crypto παρακολουθούν την αναστάτωση στον κλάδο των stablecoin αξίας 138 δισ. δολαρίων. Αυτά τα νομίσματα αναμένεται να διατηρήσουν μια καθορισμένη αξία, για παράδειγμα ένα δολάριο. Οι επενδυτές συχνά παρκάρουν σε αυτά κεφάλαια ενώ κινούνται σε διάφορες συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα.

Το USDT της Tether Holdings που είναι το μεγαλύτερο stablecoin που υπάρχει, αύξησε την κυκλοφορία του κατά ένα δισ. δολαρίων μόνο το τελευταίο 24ωρο, σε μια κίνηση που δείχνει ότι είναι ο μεγάλος ωφελημένος από την απομάκρυνση των επενδυτών από το BUSD. Το BUSD είναι ένα γρανάζι στο οικοσύστημα Binance του δισεκατομμυριούχου Τσάνγκπενγκ Ζάο.

Ο Ζάο ανέφερε χθες Τρίτη ότι η βιομηχανία των cryptos ενδέχεται να απομακρύνεται από τα stablecoins που είναι συνδεδεμένα με το δολάριο και πιο πριν είχε επιχειρήσει να επιβεβαιώσει τους επενδυτές για την ισχύ της συναλλαγής του.

Στο μεταξύ, ένας δείκτης των κορυφαίων 100 tokens έχει ενισχυθεί κατά 28% φέτος, ωστόσο παραμένει μακριά από τα υψηλά του 2021, λόγω της σφιχτής νομισματικής πολιτικής.

Αν σου άρεσε κάνε