Σε θετικό έδαφος τα χρηματιστήρια της Ευρώπης

Σε θετικό έδαφος τα χρηματιστήρια της Ευρώπης

ΑΓΟΡΕΣ UPD 14:46 Δημιουργία 08/02/23, 14:37
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ανοδικά ξεκίνησαν οι συναλλαγές στα χρηματιστήρια της Ευρώπης καθώς οι επενδυτές αξιολογούν θετικά τα τελευταία σχόλια του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,53% στις 460,50 μονάδες. Ολοι οι κλαδικοί δείκτες είναι σε άνοδο, με τον τεχνολογικό κλάδο να ξεχωρίζει με κέρδη 1,3%.

Στα ευρωπαϊκά ταμπλό, ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,52%, ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,44%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,25%.,

Στις αγορές της περιφέρειας, ο FTSE MIB κινείται στο +0,33% και ο ισπανικός στην Ισπανία ο IBEX 35 σημειώνει κέρδη 0,35%.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τζερόμ Πάουελ ανέφερε στην ομιλία του ότι ο πληθωρισμός δείχνει σημάδια μείωσης, ότι περιμένει ωστόσο μια μακρά περίοδο αποπληθωρισμού ενώ παράλληλα προειδοποίησε ότι τα επιτόκια μπορεί να αυξηθούν περισσότερο από αυτό που περιμένει η αγορά, αν είναι δυσμενή τα οικονομικά στοιχεία.

Χθες, η Wall Street έκλεισε ανοδικά την χθεσινή συνεδρίαση με τον τεχνολογικό Nasdaq να σημειώνει τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο με κέρδη 2%. Το πρωί οι ασιατικές αγορές έκλεισαν σε μεικτό πρόσημο.

Αν σου άρεσε κάνε