Ισχυρή άνοδος των διεθνών τιμών του πετρελαίου

Ισχυρή άνοδος των διεθνών τιμών του πετρελαίου

ΑΓΟΡΕΣ UPD 14:32 Δημιουργία 08/02/23, 14:24
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Διευρύνονται τα κέρδη για το πετρέλαιο που είναι και τα πιο ισχυρά των τελευταίων τριών μηνών ως αποτέλεσμα της αισιοδοξίας ότι η Fed θα συνεχίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate έκανε άλμα πάνω από τα 78 δολ/βαρέλι μετά τη χθεσινή άνοδο κατά 4,1%, καθώς ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ανέφερε ότι θα χρειαστούν περισσότερες αυξήσεις, αλλά έχει ήδη αρχίσει ο αποπληθωρισμός. Οι παρατηρήσεις του, ωστόσο, δεν διαφέρουν πολύ από αυτά που είχε πει την περασμένη εβδομάδα και αποτιμήθηκαν θετικά από τις αγορές, με αποτέλεσμα να ενισχυθούν οι μετοχές.

Το συμβόλαιο παράδοσης Μαρτίου για το WTI σημείωσε άνοδο 1,4% στα 78,21 δολ/βαρέλι νωρίτερα ενώ το συμβόλαιο παράδοσης Απριλίου του Brent ενισχύθηκε κατά 1,1% στα 84,64 δολ/βαρέλι.

Τα σχόλια Πάουελ ακολουθούν τις ενδείξεις για πιο περιορισμένες προμήθειες πετρελαίου τις τελευταίες ημέρες, εν μέσω διαταραχών στις ζωτικής σημασίας ροές στη Νορβηγία και στο Αζερμπαϊτζάν. Εν τω μεταξύ, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανέφερε ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τα στοιχεία. Τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία θα ανακοινωθούν αργότερα εντός της ημέρας.

Αν σου άρεσε κάνε