Σημαντικά κέρδη για τη Wall Street μετά την ομιλία Πάουελ

Σημαντικά κέρδη για τη Wall Street μετά την ομιλία Πάουελ

ΑΓΟΡΕΣ UPD 23:24 Δημιουργία 07/02/23, 23:20
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Με σημαντικά κέρδη ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Τρίτης στη Wall Street, μετά και την ομιλία του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ στο Οικονομικό Φόρουμ της Ουάσιγκτον.

Ο κ. Τζερόμ Πάουελ αναφέρθηκε στην περαιτέρω πορεία του πληθωρισμού, γεγονός το οποίο λειτούργησε ιδιαίτερα θετικά για το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Νωρίτερα, ενδοσυνεδριακά, πριν ξεκινήσει η ομιλία Πάουελ, είχαν καταγραφεί αρκετές διακυμάνσεις. Όταν ο επικεφαλής της Fed έλαβε το λόγο, υποστήριξε ότι ο πληθωρισμός έχει αρχίσει να υποχωρεί, προσθέτοντας ότι ο ίδιος αναμένει πως θα χρειαστεί αρκετό χρονικό διάστημα για να περιοριστεί αρκετά.

«Η διαδικασία αποπληθωρισμού, η διαδικασία μείωσης του πληθωρισμού, έχει ξεκινήσει και έχει ξεκινήσει στον τομέα των αγαθών, που είναι περίπου το ένα τέταρτο της οικονομίας μας», είπε ο Τζερόμ Πάουελ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Ουάσιγκτον. «Αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμα. Αυτά είναι τα πολύ πρώιμα στάδια», διευκρίνισε.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 265 μονάδες ή 0,78% και διαμορφώθηκε στις 34.156 μονάδες. Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500, παράλληλα, αυξήθηκε 1,29% στις 4.163 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq πρόσθεσε 1,9%, ανεβαίνοντας στις 12.113 μονάδες.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση (1/2), η Fed προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων κατά μόλις 25 μονάδες βάσης (4,5% – 4,75%). Αυτή η κίνηση ερμηνεύτηκε από τις αγορές ως ένα σήμα, το οποίο μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση του τρέχοντος κύκλου σύσφιγξης.

Ωστόσο, οι επενδυτές προσδοκούσαν μεγαλύτερη σαφήνεια από τον Πάουελ, ιδίως λαμβάνοντας υπόψη τα σχόλια ορισμένων στελεχών της κεντρικής τράπεζας, τα οποία επιμένουν στην ανάγκη νέων παρεμβάσεων έως ότου αναχαιτιστεί πλήρως ο πληθωριστικός κίνδυνος.

Αν σου άρεσε κάνε