Μεταξύ κερδών και απωλειών τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Μεταξύ κερδών και απωλειών τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

ΑΓΟΡΕΣ UPD 14:29 Δημιουργία 07/02/23, 14:20
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Με ελαφριά άνοδο κινούνται τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, την ώρα που η ψυχολογία των επενδυτών παραμένει αβέβαιη και ασταθής, αναφορικά με τα επιτόκια.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,16% στις 457,89 μονάδες με τους κλαδικούς δείκτες να βρίσκονται μεταξύ κερδών και απωλειών.

Οι μετοχές του κλάδου πετρελαίου και φυσικού αερίου σημειώνουν τα μεγαλύτερα κέρδη με άνοδο 1,2%, ενώ οι κλάδοι των μίντια, των τηλεπικοινωνιών και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σημείωσαν πτώση 0,1%.

Στα μεγαλύτερα ταμπλό, ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,42%, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,31%, ο γαλλικός CAC 40 με απώλειες 0,10%, ο ιταλικός FTSE MIB με άνοδο 0,05% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με κέρδη 0,22%.

Τα αμερικανικά futures σημείωσαν μικρή άνοδο νωρίς το πρωί της Τρίτης, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα τελευταία σχόλια από τον επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ.

Τα σχόλιά του στη συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας ερμηνεύτηκαν από τις αγορές ως μια στροφή προς μια πιο χαλαρή πολιτική και οι μετοχές έκαναν ράλι. Η σημερινή του εμφάνιση αναμένεται προκειμένου να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για το πού οδεύουν τα επιτόκια μετά την τελευταία αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης.

Νωρίτερα οι αγορές της περιφέρειας Ασίας – Ειρηνικού έκλεισαν σε μεικτό έδαφος, μετά και την αύξηση επιτοκίων από την Αποθεματική Τράπεζα της Αυστραλίας (RBA)

Αν σου άρεσε κάνε