Η λίστα της Morgan Stanley με τις κορυφαίες επενδυτικές επιλογές στην Ευρώπη

Η λίστα της Morgan Stanley με τις κορυφαίες επενδυτικές επιλογές στην Ευρώπη

ΑΓΟΡΕΣ UPD 19:47 Δημιουργία 26/01/23, 19:39
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η Morgan Stanley δημοσίευσε τη λίστα με τις κορυφαίες επενδυτικές επιλογές της ενόψει της επερχόμενης περιόδου εταιρικών αποτελεσμάτων των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.

Οι μετοχές στις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου έχουν καταγράψει σημαντικό ράλι φέτος, δεδομένων των ενδείξεων μείωσης του πληθωρισμού. Παρ’ όλα αυτά, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η περιορισμένη αναπτυξιακή προοπτική της Ευρωζώνης συνεχίζουν και περιορίζουν την επενδυτική δραστηριότητα.

Παρ' όλα αυτά η Morgan Stanley ξεχώρισε επιχειρήσεις που μπορούν να προσφέρουν κέρδη στους επενδυτές
Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο CNBC η λίστα της Morgan Stanley έχει ως εξής:

Universal Music Group: Η UMG ανακοίνωσε οργανική ανάπτυξη της τάξης του 13,3% και ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών το προηγούμενο τρίμηνο. Σύμφωνα με την Morgan Stanley «αναμένουμε πως η μετοχή της εταιρείας θα καταγράψει ράλι όταν δημοσιευθούν τα εταιρικά κέρδη της τον Μάρτιο. Πιστεύουμε πως τα στοιχεία του οικονομικού έτους του 2022 θα αποτελέσουν καταλυτικό παράγοντα για την επαναξιολόγηση των χαμηλών εκτιμήσεων των αναλυτών όσον αφορά τα έσοδα της επιχείρησης».

Teleperformance: Η Morgan Stanley τονίζει πως «αν και οι αρχές της Κολομβίας ερευνούσαν κατηγορίες για παραβίαση των εργατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, πιστεύουμε πως το ρίσκο αυτό είναι εξαιρετικά υπερεκτιμημένο και τα εταιρικά κέρδη της Teleperformance δεν πρόκειται να επηρεαστούν δεδομένης της καλής διαχείρισης της εταιρείας και της αποδεδειγμένης σταθερότητάς της».

Elis: Τα εταιρικά αποτελέσματα της Elis ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αγορών. H εταιρεία τόνισε πως δεν έχει καταγράψει μείωση στη ζήτηση των υπηρεσιών της. Δεδομένης της ενεργειακής κρίσης, η Elis τόνισε πως έχει διαπραγματευτεί επιτυχώς αύξηση του κόστους των υπηρεσιών της με τους πελάτες της. Σύμφωνα με τη Morgan Stanley, «η Elis έχει μία σταθερή αναπτυξιακή τροχιά η οποία θα αποδειχθεί ακόμα καλύτερη μετά το πέρας της πανδημίας»

Accor: Η Accor έχει προχωρήσει σε κινήσεις απλοποίησης και εξορθολογισμού του ισολογισμού της. Την περασμένη εβδομάδα, προχώρησε σε πώληση μετοχικού μεριδίου της H World Hotels, αξίας $460 εκατ., μειώνοντας το καθαρό χρέος της. Η Barclays έχει ήδη αναβαθμίσει τη μετοχή της σε «hold». Σύμφωνα με την Morgan Stanley, «πιστεύουμε πως η στρατηγική της Accor θα αποδειχθεί κερδοφόρα και θα βοηθήσει την εταιρεία στο να αντισταθμίσει όποια προβλήματα κι αν είχε σε ό,τι αφορά τη λειτουργία και την επίτευξη των αναπτυξιακών της στόχων».

Αν σου άρεσε κάνε