Ισχυρή άνοδος και για τους τρεις δείκτες της Wall Street

Ισχυρή άνοδος και για τους τρεις δείκτες της Wall Street

ΑΓΟΡΕΣ UPD 22:31 Δημιουργία 06/01/23, 22:23
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ισχυρές επιδόσεις καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής, μετά τη δημοσίευση της έκθεσης για την αγορά εργασίας τον Δεκέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση δείχνει πως ο ρυθμός αύξησης των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ σημείωσε νέα επιβράδυνση και επιπλέον ότι οι αυξήσεις στους μισθούς ήταν επίσης μικρότερες, με αποτέλεσμα να ενισχυθούν οι ελπίδες ότι οι προσπάθειες της Fed για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, μέσω της αύξησης των επιτοκίων, έχουν αποτέλεσμα.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός Dow Jones αυτήν την ώρα ενισχύεται κατά περίπου 700 μονάδες ή 2,15% στις 33.650 μονάδες, ο S&P 500 προσθέτει 2,34% και διαμορφώνεται στις 3.896 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει κέρδη 2,56%, στις 10.569 μονάδες.

Πιο συγκεκριμένα, η οικονομία των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο πρόσθεσε 223.000 θέσεις εργασίας, αριθμός χαμηλότερος από τις 256.000 θέσεις που είχαν ανακοινωθεί για τον Νοέμβριο, αλλά αρκετά πιο κάτω από τις 714.000 θέσεις εργασίας που είχαν σημειωθεί τον Φεβρουάριο.

Στις εκτιμήσεις τους, οι περισσότεροι οικονομολόγοι ανέφεραν ότι περίμεναν αύξηση κατά 200.000 θέσεις εργασίας. Οι αυξήσεις στους μισθούς ήταν μόλις 0,3% τον Δεκέμβριο, από 0,4% έναν μήνα νωρίτερα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bureau of Labor Statistics, απρόσμενη μείωση κατέγραψε η ανεργία, το ποσοστό της οποίας έπεσε στο 3,5%, επιστρέφοντας σε ιστορικό χαμηλό.

«Το μόνο που ενδιαφέρει τους επενδυτές είναι να υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι ο πληθωρισμός κινείται προς τον στόχο της Fed», είπε στο CNBC ο Μάικλ Αρόουν, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στη State Street Global Advisors.

«Αυτό είναι το μοναδικό πράγμα για το οποίο νοιάζονται οι επενδυτές και τα μέσα ωριαία κέρδη δείχνουν ότι ο πληθωρισμός εξακολουθεί να επιβραδύνεται. Έχουν ενθουσιαστεί με αυτό», συμπλήρωσε.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla ενισχύεται κατά 2,5%, έχοντας φτάσει νωρίτερα να υποχωρεί κατά 5,6% και πέφτοντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων περίπου δύο ετών.

Κέρδη 19% καταγράφει η World Wrestling Entertainment, ενώ βουτιά άνω του 21% σημειώνει η μετοχή της Bed Bath & Beyond.

Αν σου άρεσε κάνε