Βετεράνος των αγορών προφητεύει βουτιά του Bitcoin στα 10.000 δολάρια

Βετεράνος των αγορών προφητεύει βουτιά του Bitcoin στα 10.000 δολάρια

ΑΓΟΡΕΣ UPD 14:48 Δημιουργία 28/11/22, 14:45
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Περιθώριο για περαιτέρω υποχώρηση των τιμών των κρυπτονομισμάτων διαβλέπει ο βετεράνος fund manager Μαρκ Μόμπιους, ο οποίος μάλιστα προέβλεψε πτώση της τιμής του Bitcoin έως και στα 10.000 δολάρια.

Το αρνητικό κλίμα που επικρατεί σήμερα στις διεθνείς αγορές, ξεκινώντας από την πρωτοφανή κοινωνική αναταραχή στην Κίνα, έχει επηρεάσει και την αγορά των κρυπτονομισμάτων. Μάλιστα, το Bitcoin έφτασε να χάνει έως και 3,2% και αυτή την ώρα βρίσκεται γύρω στα 16.207 δολάρια.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο συνιδρυτής της Mobius Capital Partners, σε σημερινή συνέντευξη του υποστήριξε πως «βλέπει» την επόμενη τιμή στόχο για το Bitcoin στα 10.000 δολάρια, προσθέτοντας δε, πως θεωρεί την επένδυση στα ψηφιακά assets ως «υπερβολική επικίνδυνη» για τα δικά του χρήματα και τα χρήματα των πελατών του.

Παρ' όλ' αυτά ο Μαρκ Μόμπιους παραδέχτηκε πως τα κρυπτονομίσματα ήρθαν για να μείνουν και πως πολλοί επενδυτές διεθνώς συνεχίζουν να δείχνουν εμπιστοσύνη και να επενδύουν στον κλάδο. Σχολίασε δε, πως η τιμή του Bitcoin έδειξε σημαντική αντίσταση στην τεράστια πίεση της κατάρρευσης του ανταλλακτηρίου FTX.

To Bitcoin βρισκόταν στα επίπεδα των 10.000 δολαρίων το 2020, πριν ξεκινήσει το ασταμάτητο όσο και θεαματικό ράλι στα crypto που έφερε το κυριότερο ψηφιακό νόμισμα στην ιλιγγιώδη τιμή των 69.000 δολαρίων, τον Νοέμβριο του 2021.

Έκτοτε ο κλάδος έχει εισέλθει σε μια τροχιά απομείωσης, με τα περισσότερα κρυπτονομίσματα να έχουν απωλέσει έως και το 65% της αξίας τους.

Αν σου άρεσε κάνε