Συνεχίζονται οι αναταράξεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων

ΑΓΟΡΕΣ UPD 18:50 Δημιουργία 25/11/22, 18:46
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η Binance και άλλες εταιρείες κρυπτονομισμάτων ετοιμάζουν προσφορές για την εξαγορά της κλονισμένης τράπεζας, Voyager Digital, μετά την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX, το οποίο είχε συμφωνήσει αρχικά να την αποκτήσει.

Οι πελάτες της Voyager δεν μπορούν να αποσύρουν τα χρήματά τους μετά την αναστολή των αναλήψεων από την εταιρεία στον απόηχο της αναταραχής που προκάλεσε στον κλάδο η χρεοκοπία της FTX.

Η Binance, η οποία είχε συμμετάσχει στον πλειστηριασμό, επιβεβαίωσε δημοσιεύματα ότι η αμερικανική θυγατρική της, Binance.US) σχεδιάζει να υποβάλει προσφορά για τη διάσωση της Voyager από τη χρεοκοπία.

Η Binance θα διαθέσει 1 δισ. δολάρια για στήριξη προβληματικών εταιρειών

Μιλώντας στο Bloomberg, ο διευθύνων σύμβουλος της Binance, Τσανγπένγκ Τσάο, δήλωσε ότι η αμερικανική θυγατρική της «θα υποβάλει μία άλλη προσφορά για τη Voyager τώρα, δεδομένου ότι η FTX δεν μπορεί πλέον να τηρήσει τη δέσμευσή της».

Ο Τσάο συγκρότησε επίσης ένα κεφάλαιο με ύψος 1 δισ. δολαρίων για τη στήριξη προβληματικών εταιρειών στον κλάδο.

Η CrossTower, μία πλατφόρμα για συναλλαγές σε crypto και NFT, ήταν μεταξύ των εταιρειών που ανταγωνίσθηκαν αρχικά για την εξαγορά της Voyager στον πλειστηριασμό. Η εταιρεία δήλωσε ότι σχεδιάζει να κάνει νέα προσφορά.

Νέα προσφορά ετοιμάζει και η Wave Financial για την εξαγορά της Voyager.

Οι πελάτες της Voyager ελπίζουν ότι η διάσωση της εταιρείας θα περιλαμβάνει και το κρυπτονόμισμα VGX που δημιουργήθηκε από τη Voyager.

Τον Αύγουστο, η Voyager σταμάτησε τη διαπραγμάτευση και τις μεταβιβάσεις του VGX και περιέγραψε ένα σχέδιο ανταλλαγής του νομίσματος των πελατών της με νέα νομίσματα σε άλλο blockchain. H τιμή του έχει μειωθεί 85% από την αρχή του χρόνου, ενώ το μέλλον του παραμένει ασαφές.

Αν σου άρεσε κάνε