Goldman Sachs: Τα χρηματιστήρια δεν έχουν πιάσει ακόμα πάτο

Goldman Sachs: Τα χρηματιστήρια δεν έχουν πιάσει ακόμα πάτο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 13:12 Δημιουργία 21/11/22, 13:08
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η Goldman Sachs προειδοποιεί ότι η πτώση των χρηματιστηρίων δεν έχει τελειώσει καθώς η επιδείνωση της παγκόσμιας ανάπτυξης δεν έχει πιάσει ακόμη πάτο, τα επιτόκια συνεχίζουν να αυξάνονται και οι αποτιμήσεις των μετοχών θα μειωθούν για να αντανακλούν μία πιθανή ύφεση.

Η αμερικανική τράπεζα αναμένει ότι οι αποδόσεις θα κινηθούν στο σχετικά χαμηλό επίπεδο του 6% έως το τέλος του 2023 καθώς οι επενδυτές εστιάζουν στον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων και το συνακόλουθο πήγμα στην ανάπτυξη και στα εταιρικά κέρδη.

«Εξακολουθούμε να θεωρούμε ότι η βραχυπρόθεσμη πορεία για τα χρηματιστήρια θα είναι πιθανόν ευμετάβλητη και καθοδική πριν πιάσουν τελικά πάτο το 2023», ανέφερε η Goldman σε σημείωμά της.

Η τράπεζα αναμένει ότι ο δείκτης S&P 500 της Wall Street θα κινηθεί κοντά στο επίπεδο των 4.000 μονάδων προς τα τέλη του 2023, υποδηλώνοντας μία αύξηση μικρότερη από το 1% από τα σημερινά επίπεδα καθώς δεν βλέπει αύξηση των εταιρικών κερδών.

Η Goldman αναμένει μείωση 8% των κερδών των εταιρειών του πανευρωπαϊκού δείκτη μετοχών Stoxx 600 το επόμενο έτος, ενώ προβλέπει αύξηση κερδών 3% για τις ιαπωνικές εταιρείες του TOPIX και για τις εταιρείες του δείκτη MSCI για την Ασία – Ειρηνικό (εκτός της Ιαπωνίας).

Οι επενδυτές θα αρχίσουν να προεξοφλούν προσδοκίες για το πέρασμα των αγορών σε bull market το 2023. «Αναμένουμε οι αγορές να μεταβούν σε μία φάση ελπίδας για την επόμενη bull market σε κάποιο σημείο στο 2023, αλλά από χαμηλότερο επίπεδο», σημειώνει η Goldman.

Αν σου άρεσε κάνε