Το πετρέλαιο Μπρεντ παραμένει κοντά στην περιοχή των 100 δολαρίων ανά βαρέλι

Το πετρέλαιο Μπρεντ παραμένει κοντά στην περιοχή των 100 δολαρίων ανά βαρέλι

ΑΓΟΡΕΣ UPD 14:14 Δημιουργία 07/11/22, 14:07
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σταθερά κοντά στα 100 δολάρια το βαρέλι κινούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου καθώς η αύξηση των κινεζικών εισαγωγών αργού και η εξασθένιση του δολαρίου εξισορροπήθηκαν από τις νέες ανησυχίες για τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που παίρνει το Πεκίνο για την αντιμετώπιση του Covid.

H τιμή του μπρεντ αυξήθηκε οριακά στα 98,63 δολάρια το βαρέλι μετά το μεσημέρι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) υποχώρησε οριακά στα 92,60 δολάρια.

Την περασμένη εβδομάδα, οι τιμές του μπρεντ και του WTI αυξήθηκαν 2,9% και 5,4%, αντίστοιχα, εν μέσω φημολογίας για τον τερματισμό των lockdown.

Ανακτήθηκαν οι σημερινές απώλειες

Και οι δύο τιμές είχαν υποχωρήσει πάνω από 1 δολάριο στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης καθώς Κινέζοι αξιωματούχοι επανέλαβαν το Σαββατοκύριακο τη δέσμευσή τους σε μία αυστηρή προσέγγιση για τον περιορισμό του κορονοϊού, διαλύοντας τις ελπίδες για μία ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου από τη μεγαλύτερη εισαγωγική χώρα του κόσμου.

Μετά την έναρξη της συνεδρίασης στην Ευρώπη, ωστόσο, οι τιμές ανέκτησαν τις αρχικές απώλειες, ακολουθώντας το γενικότερο κλίμα ανάληψης κινδύνου, τα στοιχεία για την αύξηση των κινεζικών εισαγωγών αργού και την εξασθένιση του δολαρίου έναντι άλλων σημαντικών νομισμάτων, δήλωσε αναλυτής της UBS.

Αν και το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας συρρικνώθηκε απρόσμενα τον Οκτώβριο, οι εισαγωγές της αργού πετρελαίου αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο.

Το εμπάργκο στο ρωσικό αργό

Οι τιμές του πετρελαίου υποστηρίζονται από τις προσδοκίες για σφιχτή προσφορά καθώς το εμπάργκο της ΕΕ στις ρωσικές εξαγωγές αργού μέσω πλοίων θα αρχίσει στις 5 Δεκεμβρίου, παρά το ότι τα διυλιστήρια σε όλο τον κόσμο αυξάνουν την παραγωγή τους.

Τα διυλιστήρια των ΗΠΑ λειτουργούν αυτό το τρίμηνο με δυναμικότητα πάνω από το 90% της δυναμικότητάς τους, ενώ το μεγαλύτερο κινεζικό διυλιστήριο Zhejiang Petroleum and Chemical Co (ZPC) αυξάνει την παραγωγή ντίζελ.

Αν σου άρεσε κάνε