«Βουτιά» για το bitcoin με απώλειες 2,04%

«Βουτιά» για το bitcoin με απώλειες 2,04%

ΑΓΟΡΕΣ UPD 18:01 Δημιουργία 07/10/22, 17:58
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σημαντικές απώλειες στην αγορά των κρυπτονομισμάτων προκάλεσε η είδηση για το «χτύπημα» χάκερ στην πλατφόρμα Binance, οι οποίοι απέσπασαν λεία 100 εκατ. δολαρίων.

Ταυτόχρονα, σημαντικό ρόλο στη διεύρυνση της πτώσης είχαν και τα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής αγοράς εργασίας και εν αναμονή των επόμενων κινήσεων της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Σε αυτό το κλίμα, σήμερα το bitcoin υποχώρησε 2,04% στα 19.639 δολάρια, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από ότι ήταν πριν από τις ανακοινώσεις. Την ίδια ώρα, το ether χάνει 2,48% στα 1.330 δολάρια.

«Είναι σημαντικό για το bitcoin πως οι επενδυτές φαίνεται να βρίσκουν το σημείο στήριξης κοντά στα 20.000 δολάρια, ιδιαίτερα εν μέσω της νευρικότητας και της μεταβλητότητας που επικρατεί στις αγορές», όπως ανέφερε ο Γκρεγκ Έρλαμ αναλυτής της Oanda στο MarketWatch.

Η ανεργία στις ΗΠΑ

Μη αναμενόμενη υποχώρηση καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ, παρά τις πιέσεις που ασκεί η σύσφιξη νομισματικής πολιτικής της Fed.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, οι νέες θέσεις εργασίας ανήλθαν τον Σεπτέμβριο σε 263.000 εμφανίζοντας μεν επιβράδυνση από την αύξηση κατά 315.000 του Αυγούστου, αλλά σε γενικές γραμμές κοντά στους ιδιαίτερα ανθεκτικούς ρυθμούς που ανέμεναν οι αναλυτές.

Το ποσοστό ανεργίας, το οποίο υποχώρησε στο 3,5% έναντι εκτίμησης για 3,7%, αυξάνει την πίεση στην ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ, καθώς οι αριθμοί δείχνουν ότι δεν επιτυγχάνεται η εξισορρόπηση της αγοράς εργασίας που επιδιώκει προκειμένου να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό.

Υπενθυμίζεται πως η αύξηση των επιτοκίων ωθεί προς τα πάνω το κόστος δανεισμού για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενισχύοντας τις φοβίες για ύφεση στην οικονομία.

Αν σου άρεσε κάνε