Ομόλογα: Συγκρατημένες αγορές από τους επενδυτές και αποκλιμάκωση των αποδόσεων

Ομόλογα: Συγκρατημένες αγορές από τους επενδυτές και αποκλιμάκωση των αποδόσεων

ΑΓΟΡΕΣ UPD 19:32 Δημιουργία 30/09/22, 19:27
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ελαφριά αποκλιμάκωση παρατηρείται στις αποδόσεις των ομολόγων, στις αγορές, γεγονός που επηρέασε θετικά και τους ελληνικού κρατικούς τίτλους.

Παρά τα αρνητικά στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού (ξεπέρασε το 10% τον Σεπτέμβριο) στην ευρωζώνη, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες για μία μεγαλύτερη αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ τον Οκτώβριο, οι τιμές των ομολόγων ανέκαμψαν ελαφρώς. Οι επενδυτές μετά την μεγάλη υποχώρηση των τελευταίων ημερών προχώρησαν συγκρατημένα σε αγορές με αποτέλεσμα οι τιμές να κινηθούν ελαφρώς ανοδικά.

Στο ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν συναλλαγές 93 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 59 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 4,86% από 4,92 χθες έναντι 1,97% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,89% από 2,80% που έκλεισε χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ μετά την άνοδο του πληθωρισμού στην ευρωζώνη με το ευρωπαικό νόμισμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 0,9805 δολάρια από τα 0,9732 δολάρια που άνοιξε η αγορά. Η ενδεικτική τιμή που για την ισοτιμία ευρώ / δολαρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 0,9748 δολάρια.

Αν σου άρεσε κάνε