Συνάλλαγμα: Σημαντικές απώλειες για το δολάριο, στα 1,01105$ η ισοτιμία με το ευρώ

Συνάλλαγμα: Σημαντικές απώλειες για το δολάριο, στα 1,01105$ η ισοτιμία με το ευρώ

ΑΓΟΡΕΣ UPD 13:24 Δημιουργία 09/09/22, 13:18
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σημαντικές εβδομαδιαίες απώλειες καταγράφει η ισοτιμία του δολαρίου, για πρώτη φορά τον τελευταίο μήνα, καθώς η γενναία αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ ενίσχυσε το ευρώ και πλέον επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Το δολάριο υποχωρεί σήμερα γενικότερα στις αγορές συναλλάγματος, με τον δείκτη της ισοτιμίας του έναντι έξι μεγάλων νομισμάτων να μειώνεται 1%, στις 108,4 μονάδες. Οι εβδομαδιαίες απώλειες το δολαρίου ανέρχονται σε 1,1%.

Το ευρώ ήταν μεταξύ των νομισμάτων που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα κέρδη, ενισχυόμενο κατά 1,1% στα 1,01105 δολάρια.

«Αυτό οφείλεται ξεκάθαρα στη διαφορά των επιτοκίων», δήλωσε οικονομολόγος της «Lombard Odier». «Εχουμε αποδόσεις στην Ευρώπη που συνεχίζουν να στηρίζονται καλά μετά τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ, οι οποίες ήταν – όπως αναμενόταν – αυστηρές σε σχέση με όλα τα μέσα πολιτικής. Και από την άλλη πλευρά, οι αμερικανικές αποδόσεις μειώνονται ελαφρά. Αυτά τα δύο εξηγούν πιθανότατα την πτώση του δολαρίου», πρόσθεσε.

Οι αγορές εκτιμούν ότι υπάρχει πιθανότητα 87% να αυξήσει η Fed τα επιτόκιά της κατά 75 μ.β. αυτό τον μήνα, με το βλέμμα να είναι στραμμένο στα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή που θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Η στερλίνα ενισχύθηκε 1,2% στα 1,16330 δολάρια, μετά από μία ήπια πτώση χθες μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Αν σου άρεσε κάνε