Σταθερά κάτω από τα 90 δολάρια η τιμή του πετρελαίου μπρεντ

Σταθερά κάτω από τα 90 δολάρια η τιμή του πετρελαίου μπρεντ

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:22 Δημιουργία 08/09/22, 16:15
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Κάτω από την περιοχή των 90 δολαρίων το βαρέλι κινούνται οι τιμές του πετρελαίου και σήμερα, μετά τη χθεσινή βουτιά τους, καθώς η επέκταση των lockdown στην Κίνα για την ανάσχεση του κορονοϊού ενίσχυσαν τις ανησυχίες για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Η τιμή του μπρεντ υποχώρησε 40 σεντς ή 0,4% στα 87,60 δολάρια το βαρέλι, κοντά στα επίπεδα που είχαν καταγραφεί στα τέλη Ιανουαρίου. Στη συνέχεια, η τιμή αυξήθηκε και διαμορφώθηκε στα 88,48 δολάρια, με άνοδο 0,5% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο.

Αναλυτής της Saxo Bank δήλωσε ότι η πτώση των τιμών «καθοδηγείται από τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για τη ζήτηση που σχετίζονται με τον κίνδυνο οι αυξήσεις επιτοκίων των κεντρικών τραπεζών να "σκοτώσουν" την ανάπτυξη και τα συνεχιζόμενα προβλήματα της Κίνας λόγω της πολιτικής μηδενικής ανοχής στην COVID».

Νέα lockdown στην Κίνα

Η πόλη Τσενγκντού στην Κίνα επέκτεινε σήμερα το lockdown για την πλειονότητα των 21 εκατομμυρίων κατοίκων της για να αποτρέψει την περαιτέρω μετάδοση της COVID-19, ενώ εκατομμύρια κόσμος σε άλλα μέρη της χώρας δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν στις επικείμενες αργίες.

Στήριξη στις τιμές έδωσε, ωστόσο, η χθεσινή απειλή του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι θα σταματήσει τις εξαγωγές πετρελαίου και αερίου αν η Ευρώπη επιβάλει πλαφόν στις τιμές τους.

Η JP Morgan ανέφερε ότι ο ΟΠΕΚ+ θα πρέπει να μειώσει την παραγωγή του κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα για «να ανακόψει την καθοδική δυναμική των τιμών και να ευθυγραμμίσει ξανά τη φυσική με τη χρηματιστηριακή αγορά πετρελαίου».

Ο ΟΠΕΚ+ αποφάσισε τη Δευτέρα να μειώσει την παραγωγή του μόνο κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα.

Αν σου άρεσε κάνε