Deutsche Bank: Πρόβλεψη για καθίζηση των μετοχών έως και 25% σε περίπτωση ύφεσης

Deutsche Bank: Πρόβλεψη για καθίζηση των μετοχών έως και 25% σε περίπτωση ύφεσης

ΑΓΟΡΕΣ UPD 14:22 Δημιουργία 08/09/22, 14:18
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Οι αμερικανικές μετοχές θα μπορούσαν να υποχωρήσουν 25% σε περίπτωση που η οικονομία περιέλθει σε ύφεση, με τους κινδύνους για ένα διαρκές ράλι να αυξάνονται, σύμφωνα με τους αναλυτές στρατηγικής της Deutsche Bank.

Με τα κέρδη να υποχωρούν, τις αποτιμήσεις των μετοχών να εξακολουθούν να είναι υψηλές και να διαφαίνεται κίνδυνος ύφεσης, η εικόνα για τις μετοχές δεν είναι καλή, έγραψαν οι αναλυτές στρατηγικής με επικεφαλής τον Binky Chadha σε σημείωμα με ημερομηνία 7 Σεπτεμβρίου.

«Οι προοπτικές είναι δύο: σε περίπτωση που ολισθήσουμε σε ύφεση, το sell off έχει πορεία ακόμη να διανύσει», είπε ο Chadha, επαναλαμβάνοντας ότι ο δείκτης S&P 500 θα μπορούσε να πέσει έως και τις 3.000 μονάδες στο χειρότερο σενάριο -- σχεδόν 25% χαμηλότερα από το κλείσιμο της Τετάρτης. Εάν αποφευχθεί η ύφεση, αναμένουμε ότι η αγορά θα επανέλθει απότομα στις προηγούμενες κορυφές της», είπε. Το βασικό του σενάριο εξακολουθεί να βλέπει τις μετοχές να σημειώνουν ράλι μέχρι το τέλος του έτους.

Μεταξύ των κύριων κινδύνων για τις μετοχές είναι οι υψηλές αποτιμήσεις εν μέσω «αυξημένων κερδών στα τέλη του κύκλου», έγραψε η DB. Ενώ η σεζόν των αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου ήταν ισχυρότερη από ό,τι αναμενόταν, αυτό οφειλόταν κυρίως στον αντίκτυπο των υψηλότερων τιμών του πετρελαίου στις εταιρείες ενέργειας. Η αύξηση των κερδών θα μπορούσε να επιβραδυνθεί ή ακόμη και να μειωθεί από εδώ και πέρα, εκτιμούν.

Οι προοπτικές της DB είναι συνεπείς με αυτές της Goldman Sachs Group και της Morgan Stanley, που εκτίμησαν ότι οι μετοχές θα μπορούσαν να υποχωρήσουν σε νέα χαμηλά εν μέσω επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης. Ο S&P 500 έχει ήδη διαγράψει περίπου το μισό των καλοκαιρινών κερδών του, καθώς η αισιοδοξία για τα κέρδη εξανεμίστηκε και οι επενδυτές ανησυχούσαν ότι η Federal Reserve θα ακολουθήσει επιθετική πολιτική για μεγαλύτερο διάστημα.

Αν σου άρεσε κάνε