Ανοδική κίνηση στην Ευρώπη

Ανοδική κίνηση στην Ευρώπη

ΑΓΟΡΕΣ UPD 13:24 Δημιουργία 04/01/22, 13:22
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα καθώς συνεχίζεται η θετική δυναμική του νέου έτους στις παγκόσμιες αγορές.

O πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,6%, με όλους τους κλάδους - εκτός από τις μετοχές υγείας και τις χημικές μετοχές - να καταγράφουν κέρδη.

Οι μετοχές των αεροπορικών και των ταξιδιωτικών εταιρειών ήταν αυτές με τα μεγαλύτερα κέρδη, με τον κλάδο να σημειώνει άνοδο 3,4%. Η International Consolidated Airlines Group και η Wizz Air σημείωναν άνοδο 10% και οι δύο, ενώ κέρδη 7% σημείωνε η γερμανική ταξιδιωτική εταιρεία TUI.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ξεκίνησαν χθες ανοδικά το 2022, με τους δείκτες των περισσότερων χωρών της περιοχής να κλείνουν με κέρδη την πρώτη συνεδρίαση του νέου έτους.

Είναι, ωστόσο, υψηλή ακόμη η αβεβαιότητα γύρω από την πανδημία της Covid-19, με πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο να επιβάλλουν ξανά περιορισμούς ή lockdown για να σταματήσουν την εξάπλωση της πολύ μεταδοτικής παραλλαγής Ομικρον.

Ο πληθωρισμός και η νομισματική πολιτική θα είναι βασικά θέματα για το 2022 καθώς οι επενδυτές αναμένουν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα αυξήσει τα επιτόκια μέσα στο έτος για να συμβάλει στην αποκλιμάκωση των τιμών.

Πηγή: CNBC

Αν σου άρεσε κάνε