Ανοδική κίνηση των ευρωπαϊκών μετοχών στο ξεκίνημα των συναλλαγών

Ανοδική κίνηση των ευρωπαϊκών μετοχών στο ξεκίνημα των συναλλαγών

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:21 Δημιουργία 29/12/21, 11:18
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κατέγραψαν κέρδη στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, για τρίτη συνεχή συνεδρίαση, με τις μετοχές των τραπεζών και των εταιριών λιανικής πώλησης να ηγούνται της ανόδου, αν και η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού τροφοδότησε ανησυχίες για τις οικονομικές προοπτικές της επόμενης χρονιάς.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 0,2% στις 10:15 ώρα Ελλάδας, με τις μετοχές των εταιριών λιανικής πώλησης, των τραπεζών και των ταξιδιωτικών ομίλων να ενισχύονται μεταξύ 0,3% και 1,3%. Χθες, ο δείκτης αναφοράς ανήλθε σε υψηλό πέντε εβδομάδων.

Ο γαλλικός CAC 40 επίσης είχε ανέλθει σε νέο επίπεδο ρεκόρ, αν και ο δείκτης ήταν αμετάβλητος σήμερα το πρωί αφού ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μέσα σε 24 ώρες κατέγραψε το ρεκόρ των 179.807, έναν από τους υψηλότερους ημερήσιους απολογισμούς παγκοσμίως από τότε που ξεκίνησε η πανδημία.

Ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε άλμα 1% χάρη στην αύξηση των τιμών πετρελαίου και τις περιορισμένες προοπτικές για lockdown έως τα τέλη του έτους.

Αν σου άρεσε κάνε