«Ουδέτερη» η Citigroup για τα ελληνικά ομόλογα

«Ουδέτερη» η Citigroup για τα ελληνικά ομόλογα

ΑΓΟΡΕΣ UPD 13:27 Δημιουργία 17/12/21, 13:24
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ουδέτερη για τα ελληνικά ομόλογα έναντι των ιταλικών ομολόγων παραμένει η Citigroup μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις της ΕΚΤ.

«Τα ελληνικά ομόλογα (GGBs) δεν έλαβαν «εξαίρεση» για το κανονικό πρόγραμμα αγοράς ομολόγων APP, διατηρώντας τα μη επιλέξιμα για αγορές λόγω της αξιολόγησης τους υπό της επενδυτικής βαθμίδας (sub-IG) στο πλαίσιο του APP μετά τη λήξη του PEPP. Ωστόσο, η ΕΚΤ δήλωσε ότι τα GGBs θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την ευέλικτη επανεπένδυση των εξαγορών από το PEPP - οι οποίες εκτιμούμε ότι ανέρχονται σε περίπου 170-185 δισ. ευρώ ετησίως - από άλλες δικαιοδοσίες, ώστε να αποφευχθεί η διακοπή των αγορών», εξηγεί η Citi.

Αυτό ήταν ίσως η κινητήρια δύναμη για τη σύσφιξη των spreads των GGB μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, ενώ τα spreads των άλλων ευρωπαϊκών ομολόγων διευρύνθηκαν. Αυτό θα πρέπει να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες στηρίξεις από τη συνεχιζόμενη ισχυρή οικονομική ανάκαμψη, την πιθανή αποτελεσματική αξιοποίηση των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης και το ενδεχόμενο αναβαθμίσεων των αξιολογήσεων.

«Καθαρά, παραμένουμε ουδέτεροι για το 10ετές spread ελληνικού με το ιταλικό στο τρέχον επίπεδο των περίπου +20 μ.β», σημειώνει η Citigroup.

Αν σου άρεσε κάνε