«Βουτιά» για τον Nikkei

«Βουτιά» για τον Nikkei

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:08 Δημιουργία 24/11/21, 10:02
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στο «κόκκινο» έκλεισαν οι ασιατικές αγορές τη συνεδρίαση της Τετάρτης, με τη μεγαλύτερη πτώση να καταγράφεται στο Τόκιο, όπου ο Nikkei σημείωσε «βουτιά» 1,8%.

Το πτωτικό τέμπο έρχεται ως συνέπεια στις έντονες ανησυχίες για τις αυξημένες τιμές του πληθωρισμού παγκοσμίως, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα στην κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και στο αν θα προχωρήσει στην αύξηση των επιτοκίων εντός 2022.

Στο ταμπλό, λοιπόν, στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε κατά 1,79%, ενώ ο δείκτης Topix έχασε κατά 1,32%. Στη Νότια Κορέα, ο Kospi διολίσθησε κατά 0,44%. Την ίδια ώρα, το Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε οριακά, στην ηπειρωτική Κίνα ο Shangai Composite μειώθηκε κατά 0,1% και ο Shenzen σημείωσε οριακές απώλειες. Ο δείκτης Straits Times στη Σιγκαπούρη κέρδισε 0,14%, με το Υπουργείο Εμπορίου της χώρας να ανακοινώνει πως η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 7,1% το γ' τρίμηνο σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

Η επίδοση αυτή είναι καλύτερη της προηγούμενης επίσημης προκαταρκτικής εκτίμησης για ανάπτυξη 6,5% σε ετήσια βάση. Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος. Ο ευρύτερος δείκτης MSCI των μετοχών της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 0,25%.

Αν σου άρεσε κάνε