«Χαμένη» στο πρόσημο η Ασία

«Χαμένη» στο πρόσημο η Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:25 Δημιουργία 15/11/21, 09:30
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Προς αναζήτηση κατεύθυνσης βγήκαν οι ασιατικές αγορές στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να αντιδρούν σε οικονομικά στοιχεία από Κίνα και Ιαπωνία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα, οι λιανικές πωλήσεις στην Κίνα αυξήθηκαν 4,9% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο, υψηλότερα από την άνοδο κατά 3,5% που προβλεπόταν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Παράλληλα, η βιομηχανική παραγωγή για τον μήνα σημείωσε επίσης αύξηση, κατά 3,5% σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για άνοδο 3%. Ωστόσο, οι δείκτες στην ηπειρωτική Κίνα καταγράφουν απώλειες. Συγκεκριμένα, οι Shanghai composite και Shenzhen component υποχωρούν 0,16% και 0,47% αντίστοιχα. Απώλειες σημειώνει και ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ καθώς υποχωρεί 0,24%. Στο μεταξύ, τα προκαταρτικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα έδειξαν ότι το ΑΕΠ της Ιαπωνίας μειώθηκε κατά 3% σε ετήσια βάση το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, χειρότερα από τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών για συρρίκνωση κατά 0,8%, σύμφωνα με το Reuters.

Ωστόσο ο ιαπωνικός Nikkei 225 κατέγραψε κέρδη 0,56%, με τη μετοχή της SoftBank Group να σημειώνει άνοδο άνω του 2%. Στο υπόλοιπο ταμπλό, στη Νότια Κορέα ο Kospi ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,03% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 πρόσθεσε 0,36%.

Αν σου άρεσε κάνε