«Κόκκινο» στην Ασία, εξαίρεση η Ν. Κορέα

«Κόκκινο» στην Ασία, εξαίρεση η Ν. Κορέα

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:41 Δημιουργία 02/11/21, 09:38
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στο «κόκκινο» κινούνται οι ασιατικές αγορές στις συναλλαγές της Τρίτης με εξαίρεση το χρηματιστήριο της Νότιας Κορέας.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε κέρδη 1,16% με τη μετοχή της Samsung Electronics να ενισχύεται σε ποσοστό περίπου 3%.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχωρεί 0,37%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα, οι Shanghai composite και Shenzhen χάνουν 1,10% και 0,83% αντίστοιχα.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 κατέγραψε απώλειες 0,43% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 έχασε 0,63%.

Στα μάκρο της ημέρας, τα υψηλά δεκαετίας προσέγγισε ο πληθωρισμός στη Νότια Κορέα τον Οκτώβριο, ξεπερνώντας τον στόχο του 2% για έβδομο συνεχόμενο μήνα, καθώς η κεντρική τράπεζα καταργεί σταδιακά το πρόγραμμα νομισματικής τόνωσης.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 3,2% σε ετήσια βάση -που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2012- μετά από την άνοδο κατά 2,5% του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία.

Το ποσοστό διαμορφώθηκε χαμηλότερα από τις μέσες εκτιμήσεις για άνοδο 3,3%.

Οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου είναι αυτές που οδηγούν σε άνοδο τις τιμές καταναλωτή στη χώρα, με την κυβέρνηση να μειώνει τους φόρους στα καύσιμα για έξι μήνες σταδιακά για να βοηθήσει στη χαλάρωση των πληθωριστικών πιέσεων.Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης σημείωσε άνοδο 0,1% τον Οκτώβριο, σε σχέση με τις μέσες εκτιμήσεις για άνοδο 0,2%.

Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο 0,5%.

Ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε άνοδο 2,4% τον Οκτώβριο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, έναντι του 1,5% του Σεπτεμβρίου.

Η κεντρική τράπεζα, η οποία είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει στις 25 Νοεμβρίου, σηματοδοτεί ότι θα συσφίξει τη νομισματική της πολιτική περαιτέρω μετά από την αύξηση του βασικού επιτοκίου τον Αύγουστο.

Αν σου άρεσε κάνε