Ο Πούτιν «έριξε» τις τιμές φυσικού αερίου

Ο Πούτιν «έριξε» τις τιμές φυσικού αερίου

ΑΓΟΡΕΣ UPD 20:51 Δημιουργία 28/10/21, 13:00
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Πτωτικά κινήθηκαν την Πέμπτη οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας, στον απόηχο της έντολης Πούτιν στην Gazprom να ανοίξει τις ρωσικές «κάνουλες» προς την Ευρώπη από τον επόμενο μήνα.

Ο Ρώσος Πρόεδρος έδωσε εντολή στην Gazprom την Τετάρτη να επικεντρωθεί στην πλήρωση των ευρωπαϊκών αποθηκευτικών χώρων της από τις 8 Νοεμβρίου, μία μέρα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στη Ρωσία. «Αυτό θα βοηθήσει στην άμβλυνση της σφιχτής προσφοράς», είπε.

Η τιμή για το ολλανδικό φυσικό αέριο παράδοσης επόμενου μήνα υποχώρησε κατά 12% την Πέμπτη. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η ρητορική του Πούτιν βοηθάει να μειωθούν οι τιμές, με ορισμένους αξιωματούχους στην Ευρωπαϊκή Ένωση να κατηγορούν τη χώρα ότι χρησιμοποιεί τον ενεργειακό εφοδιασμό ως πολιτικό εργαλείο, κάτι που η Ρωσία έχει επανειλημμένα αρνηθεί.

Οι τιμές της ενέργειας στην γερμανική αγορά για τον Δεκέμβριο και το πρώτο τρίμηνο του 2022 υποχωρούσαν κατά 15% το απόγευμα της Πέμπτης, αγγίζοντας το χαμηλότερο σημείο από τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ την τελευταία εβδομάδα μειώθηκαν και οι τιμές για τα δικαιώματα εκπομπών άνθρακα.

Αν σου άρεσε κάνε