Μικρές διακυμάνσεις στα ευρωπαϊκά ταμπλό

Μικρές διακυμάνσεις στα ευρωπαϊκά ταμπλό

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:01 Δημιουργία 27/10/21, 10:57
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Μικρές μεταβολές καταγράφονται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Τετάρτης, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα τελευταία αποτελέσματα τριμήνου, εν αναμονή των στοιχείων από τις ΗΠΑ για την πορεία της οικονομίας το προηγούμενο τρίμηνο.

Η ροή των εταιρικών αποτελεσμάτων σε ΗΠΑ και Ευρώπη συνεχίζει να μονοπωλεί το επενδυτικό ενδιαφέρον. Στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες το βράδυ τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Google, το Twitter και η Microsoft, ενώ από την Ευρώπη οι Schneider Electric, Deutsche Bank, Heineken, Puma και Banco Santander είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που γνωστοποίησαν τα τριμηνιαία τους αποτελέσματα πριν το άνοιγμα των αγορών.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 κινείται με μικρές απώλειες 0,1% στις 475,29 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX υποχωρεί επίσης 0,1% στις 15.736,81 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κινείται με μικρά κέρδη 0,1% στις 6.771,17 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 με οριακές απώλειες 0,03% υποχωρεί στις 7.275,44 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,2%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί 0,3%.

Οι επενδυτές αναμένεται να εστιάσουν και στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αργότερα στις ΗΠΑ για την πορεία του ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο. Τα στοιχεία αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της ανάλυσης της Federal Reserve για τα επόμενα βήματα στη σταδιακή απόσυρση της νομισματικής τόνωσης τους επόμενους μήνες, καθώς τόσο ο στόχος του πληθωρισμού όσο και της απασχόλησης έχουν σε μεγάλο βαθμό καλυφθεί.

Αν σου άρεσε κάνε